حنان بلخی، رییس بخش شرق مدیترانهی سازمان جهانی بهداشت درتازهترین مورد، از یک مرکز ۱۰۰ بستری درمان اعتیاد زنان و کودکان در کابل دیدار کرده و بر ضرورت حمایت از اینگونه مرکزها تاکید کرده است.
خانم بلخی با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که نزدیک به چهار میلیون نفر، معادل ۱۰ درصد جمعیت افغانستان، از اختلالهای ناشی از مصرف مواد مخدر رنج میبرند و ایجاد چنین مرکزهایی برای درمان و بازگشت به زندگی سالم، اقدامی حیاتی بهشمار میرود.
وی با اشاره به گفتگو با شماری از زنان بستری در این مرکز، تاکید کرده است که از توانایی، قدرت و انعطافپذیری این زنان متأثر شده؛ زنانی که با عزتنفس در تلاشاند زندگیشان را از نو بسازند.
وی افزوده است: «هر کسی شایستهی درمان و داشتن فرصتی برای امیدواری است.»
این در حالی است که چندی پیش سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود که با همکاری بخش زنان سازمان ملل متحد، ابتکار جدیدی را برای درمان زنان معتاد روی دست دارد.
براساس آمار این سازمان حدود چهار میلیون نفر در افغانستان به مواد مخدر معتاداند. براساس آخرین آمار سازمان ملل متحد، بین یک تا دو میلیون نفر در افغانستان به مواد مخدر مبتلا اند که حدود ۳۵ درصد آنان زنان است.
قابل ذکر است ه با روی کارآمدن حکومت سرپرست سیستم صحی افغانستان دچار بحران شده و به کمکهای بینالمللی وابسته است. سازمان جهانی بهداشت پیش از این بارها از فروپاشی سیستم صحی افغانستان هشدار داده است.
این در حالی است که چندی پیش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفته بود که بررسی الگوی مصرف مواد مخدر در افغانستان نشان میدهد که مردان اغلب مصرف مواد مخدر را در سنین پایینتر و با چرس و زنان اغلب با تریاک شروع میکنند.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل تاکید کرده است که بررسیها نشان میدهد که مصرفکنندگان معمولا مصرف چرس را در ۱۹ سالگی، تریاک را در ۲۳ سالگی، و هیروئین و شیشه (متآمفتامین) را در ۲۵ سالگی شروع کردهاند.