اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۵ میلادی به یک میلیون خانوادهی آسیبپذیر به شمول ۷.۸ میلیون زن و کودک کمک نقدی میکند.
اوچا امروز (چهارشنبه، ۱۷ دلو) با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
در بخشی از این اعلامیه آمده است که در افغانستان، کمکهای نقدی به خانوادهها این امکان را میدهد که به موارد ضروری مانند غذا، دارو و لوازم زمستانی دست یابند.
اوچا در بخشی از اعلامیهاش تاکید کرده است که ۸۹ درصد خانوارها این نوع حمایت آبرومند را ترجیح میدهند و برای کمک به افرادی که در اولویت قرار دارند، نیاز به ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه است.
در ادامه آمده است که از میان ۲۲.۹ میلیون نفر نیازمند، ۲۱ میلیون نفر آنان به آب و خدمات بهداشتی کافی دسترسی ندارند، ۱۴.۸ میلیون نفر با ناامنی شدید غذایی مواجهاند و ۱۴.۳ میلیون نفر دسترسی محدودی به خدمات درمانی دارند.
اوچا افزوده است که ۷.۸ میلیون زن و کودک به ویژه در زمینهی تغذیه به کمکهای فوری نیاز دارند.
این در بحرانهای بهداشتی نیز زنان را با چالشهای بزرگی روبهرو کرده است. کمبود خدمات بهداشتی، بهویژه در زمینهی سلامت مادران و باروری، منجر به افزایش نرخ سوءتغذیه در میان زنان باردار و شیرده شده است.
این در حالیست که چندی پیش اوچا هشدار داده بود که در سال ۲۰۲۵ میلادی، وضعیت زنان بهدلیل ادامهی محدودیتهای شدید حکومت سرپرست، بحرانهای اقتصادی و دسترسی محدود به خدمات اساسی، بیش از پیش وخیمتر خواهد شد.
این دفتر گفت که زنان بهویژه در معرض خطرات حفاظتی و تبعیضهای ساختاری قرار دارند که توانایی آنان برای دسترسی به خدمات حیاتی، مشارکت در جامعه و تأمین معیشت را به شدت محدود کرده است.
این نهاد بیان کرده بود که در سال ۲۰۲۵، حدود ۱.۱ میلیون زن به درمان سوءتغذیه حاد نیاز خواهند داشت.