رابرت دیکسن، کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان درتازهترین مورد اعلام کرده است که در سفر اخیرش به کابل علاوه بر مقامهای حکومت سرپرست، دیدارهای مفیدی با زنان، بخش خصوصی، آژانسهای سازمان ملل متحد و دیپلماتهای خارجی داشته است.
آقای دیکسن در حساب کاربری ایکس خود نوشته است: «همهی آنها نسبت به افزایش فقر و سرکوب در افغانستان بسیار نگران بودند.»
کاردار سفارت بریتانیا ابراز امیدواری کرده است که در سال ۲۰۲۵ میلادی، راه بهتری برای افغانستان پیدا شود.
وی افزود، همانگونه که با سرپرستوزیران حکومت سرپرست بحث کرده «ارزیابی مستقل سازمان ملل متحد و قطعنامهی ۲۷۲۱ شورای امنیت، چشمانداز افغانستانی امنتر و مرفهتر را ارائه میدهد».
همچنین رابرت دیکسن در بخشی پیامش گفته است که در ملاقاتهایش با مقامهای حکومت فعلی، نگرانی عمیق خود را در مورد ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی و تأثیر آن بر وضعیت صحی، بهویژه برای زنان و کودکان ابراز کرده است.
او تاکید کرده است که در این دیدارها بر اهمیت سازمانهای غیردولتی در ارائهی کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان، بهویژه ۱۶۰ میلیون پوند کمک بریتانیا، نیز تاکید کرده است.
این در حالی است که حکومت فعلی حدود ۱۵ روز پیش تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را تا اطلاع ثانی منع کردند.
علاوه بر این، گزارشهایی وجود دارد که این گروه تصمیم دارد فعالیت موسسهها و نهادهای بینالمللی را نیز در افغانستان منع کند.
توماس نیکلسون، نمایندهی ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان نیز گفته بود که در سفرش به افغانستان این موضوع را با مقامهای حکومت سرپرست در میان گذاشته، اما آنان جزییات بیشتری ارائه نکردهاند.
محدودیتهای حکومت فعلی، باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بمانند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.