نهاد موسوم به «دیدبان نسلکشی» اعلام کرده است که پس از تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، زنان و دختران با یک واقعیت تلخ و نگرانکننده «نقض فاحش حقوق بشر» مواجه شدند.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است که حکومت فعلی در افغانستان با ساختاری از «آپارتاید جنسیتی» به شدت حقوق و آزادیهای زنان و دختران را محدود کرده است.
در ادامه آمده است: « آپارتاید جنسیتی در افغانستان نقض فاحش حقوق بشر و خیانتی به مردم کشور است. حکومت فعلی جامعهای را ایجاد کرده است که در آن زنان شهروندان درجه دوم محسوب میشوند، از آزادیهای اساسی خود محروم هستند.»
دیدبان نسلکشی تاکید کرد که این «ساختار آپارتاید جنسیتی» تاثیر ویرانگری بر زندگی زنان و دختران افغانستان داشته و آنان را از حقوق و آزادیهای انسانی و اساسیشان محروم کرده است.
همچنین در بخشی از این گزارش آمده است که وضعیت موجود، پیشرفت افغانستان را به عنوان یک کشور به شدت مختل کرده است؛ چون زنان برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور ضروری هستند.
دیدبان نسلکشی در این گزارش میگوید که جامعه بینالمللی باید به محکوم کردن «سیاستهای آپارتاید جنسیتی» ادامه دهد و تلاش کند تا حکومت فعلی را به خاطر اقدامهایشان مسوول قرار بدهند.
در ادامه آمده است که دختران بالای یازده سال از حضور در مکتبها محروم شدهاند و میلیونها زن و دختر دیگر نیز با تهدیدات جدی روبرو هستند.
این نهاد میافزاید که این وضعیت به معنای «محو شدن زنان از فضای عمومی» و نادیده گرفتن تواناییهای آنان در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور است.
در گزارش آمده است که با تبلیغات فریبندهای که این محدودیتها را به «ارزشهای سنتی» نسبت میدهد، حکومت فعلی در حال پنهان کردن واقعیت «آپارتاید جنسیتی» به عنوان یک ضرورت فرهنگی، هستند.
دیدبان نسلکشی در این گزارش گفته است که جامعهی جهانی باید در حمایت از این زنان و تقویت صدای آنان تلاش کند و آنان را در مبارزه علیه «آپارتاید جنسیتی» که به وضوح نشاندهنده یک «نسلکشی خاموش» است، همراهی کند.
این نهاد تاکید کرد که افغانستان در حال حاضر به یک نقطه عطف تاریخی برای حقوق زنان تبدیل شده و نیاز فوری به همبستگی بینالمللی برای مقابله با این «سرکوب» احساس میشود.