بحران صحی در افغانستان؛ مرگ ۱۶۷ نوزاد و ۲۴ مادر در روز

5 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سازمان جهانی صحت در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است که روزانه ۲۴ مادر و ۱۶۷ نوزاد در سراسر افغانستان به دلایل مرگ‌ومیر قابل‌ پیشگیری جان‌شان را از دست می‌دهند.

این سازمان امروز (یک‌شنبه، ۲۰ جوزا) با نشر گزارشی گفته است که شدیدترین عواقب وضعیت بحرانی صحی در افغانستان را زنان و کودکان متحمل می‌شوند.

در گزارش آمده است: «به‌طور غم‌انگیز، مرگ‌ومیر مادران قابل پیشگیری هر روز جان ۲۴ مادر را می‌گیرد و روزانه ۱۶۷ نوزاد به دلایل قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند.»

سازمان جهانی صحت تاکید کرد که شهروندان سراسر افغانستان یک سیستم صحی ناپایدار را تحمل می‌کنند و با شبح روزانه‌ی کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه روبرو هستند و این وضعیت با بار قابل توجه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، شیوع مکرر بیماری، خشک‌سالی شدید و سایر بلاهای طبیعی ترکیب شده است.

این سازمان افزود که وضعیت اسفبار زنان افغانستان به‌دلیل عدم دسترسی دختران و زنان به تحصیل و معیشت بدتر شده است.

تعطیلی مراکز صحی و کمبود بودجه

سازمان جهانی صحت در ادامه گزارشش نوشته است که به‌دلیل کمبود شدید بودجه، در مجموع ۴۲۸ مرکز بهداشتی ثابت و سیار در کشور بین جنوری تا دسامبر ۲۰۲۳ میلادی تعطیل شدند.

در ادامه آمده است که ۳۱۰ مرکز صحی در سراسر کشور، از جمله شفاخانه‌ها به‌دلیل کمبود بودجه، با کمبود شدید خدمات و عدم حمایت مواجه خواهند شد.

به گفته‌ی سازمان جهانی صحت، تعطیلی مراکز صحی، تأثیر مخربی بر دسترسی بیش از سه میلیون نفر به مراقبت‌های بهداشتی داشته است؛ از جمله بیش از ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال و بیش از ۲۴۰ هزار زن باردار و شیرده.

در گزارش تاکید شده است که برای حفظ دست‌آوردها سال‌های گذشته، به ۳۵۲ میلیون دالر اضافی برای تکمیل بودجه‌ی کلی ۴۲۳ میلیون دالری برای سال‌های ۲۰۲۴ الی ۲۰۲۵ نیاز دارد.

فرصت قابل توجه و محو فلج کودکان

سازمان جهانی صحت همچنان در بخش گزارشش نوشته است که شش کودک در سال ۲۰۲۳ براثر ویروس پولیو در افغانستان فلج شدند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۵۹ کودک بود.

این سازمان گفت که افغانستان از سال ۲۰۲۱ دست‌آوردهای قابل توجهی در ریشه‌کنی فلج اطفال داشته است.

در ادامه آمده است که عدم استفاده‌ی حداکثری از این فرصت منجر به فلج شدن تعداد بیشتری از کودکان و تحمیل بارهای بیشتر بر سیستم صحی کشور می‌شود.

سازمان جهانی صحت می‌گوید، در‌حالی‌که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌کردن فلج اطفال تا حدی موفقیت‌آمیز بوده است، اما چالش‌های پایدار باقی مانده است.

در سال گذشته‌ی میلادی شش مورد مثبت بیماری فلج کودکان در افغانستان ثبت شده بود که همه در ولایت ننگرهار است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=13949
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد