کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای افغانستان از بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که در این میان، زنان و دختران با آیندهای نامعلوم و با دسترسی محدود به آموزش و کار روبرو هستند.
این نهاد با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که از آغاز ماه اپریل نزدیک به ۱۲۰ هزار مهاجر افغانستانی از پاکستان اخراج شدهاند.
عرفات جمال، رییس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که از گذرگاه تورخم در شرق افغانستان دیدار کرده، گفته است که بسیاری از این مهاجران برای نخستین بار به وطنشان قدم میگذارند و گروههای آسیبپذیر به ویژه زنان و دختران نگران آیندهشان هستند.
رییس کمیساریای عالی سازمان ملل تاکید کرده است که این زنان و دختران نگران هستند؛ زیرا در وطنشان با محدودیتهایی در زمینهی آموزش، کار و حتا گشتوگذار آزادانه روبرو میشوند.
جمال به اشاره به چهار دهه درگیری در افغانستان افزوده که نیمی از جمعیت افغانستان برای ادامهی زندگی شان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند و اکنون موج بزرگ از بازگشتکنندگان سبب بدتر شدن وضعیت بشری در این کشور شده است.
وی همچنین به اهمیت، کمکهای جامعهی جهانی در این بازهی زمانی تاکید کرده و گفته است که با کمبود شدید بودجه برای ادامهی کمکهای انساندوستانه به بازگشتکنندگان روبرو است.
این در حالی است که پاکستان از اول اپریل اخراج اجباری مهاجران افغانستانی که دارای کارت شهروندی افغانستان (پیاوآر) و (آیسیسی) استند را آغاز کرد. با آغاز این روند نگرانیها از افغانستانیها در معرض خطر نیز افزایش یافته است. به ویژه زنان و دختران که در افغانستان از حقوق ابتدایی خود محروم اند و شماری از آنان پس از حاکمیت طالبان به دلیل محدودیتهای موجود بر زنان و دختران به این کشور پناهنده شده بودند.
پیش این نیز، شماری از نهادهای حقوق بشری از اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان و سرنوشت نامعلوم آنان در حاکمیت حکومت سرپرست ابراز نگرانی کرده و از دولت پاکستان خواسته بودند که این روند را متوقف کنند.