برنامهی توسعهی سازمان ملل متحد اعلام کرده که حکومت سرپرست محدودیتها بر کار زنان در بیرون از منزل را افزایش داده و اکنون تنها هفت درصد از زنان در بیرون از خانه کار میکنند.
این نهاد روز (یکشنبه، ۲۲ سرطان) با نشر گزارشی هشدار داده که نابرابری اقتصادی، پیامدهای جدی برای آیندهی افغانستان خواهد داشت و در حالی که ۸۴ درصد از مردان در فعالیتهای بیرون از منزل مشارکت دارند.
بر اساس گزارش وابستگی زنان به کارهای موقتی و بدون درآمد ثابت در ۲۰۲۴ میلادی افزایش چشمگیری یافته و از ۳۷ درصد در سال گذشته به ۵۷ درصد رسیده است.
در ادامه آمده است که همزمان، دسترسی زنان به خدمات بهداشتی و مسکن نیز بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
همچنین برنامهی توسعهی سازمان ملل متحد در بخشی از گزارشش هشدار داده که کنارگذاشتن زنان از اقتصاد رسمی ممکن است در سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ میلادی، بالغ بر ۹۲۰ میلیون دالر زیان اقتصادی به افغانستان وارد کند.
این نهاد، با اشاره به وضعیت کاری و بحران اقتصادی در افغانستان گفته است که از ۲۰۲۱ تا اکنون برای ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در بخشهای مختلف امدادرسانی کرده است.
این سازمان افزوده که تمرکز ویژهاش در پشتیبانی و امدادرسانی بر زنان و دختران بوده است.
در گزارش سازمان ملل آمده که برنامهی توسعهی سازمان ملل از ۲۰۲۱ میلادی تا اکنون توانسته نزدیک به ۸۰ هزار کسبوکار رسمی و غیررسمی را تحت پوشش قرار دهند که ۹۷ درصد آنها را زنان اداره میکنند. این حمایتها به ایجاد بیش از ۴۰۰ هزار شغل و بهبود زندگی ۲.۷ میلیون نفر کمک کرده است.
برنامهی توسعهی سازمان ملل تأکید کرده که مدل کاری «برای زنان، بهدست زنان، از طریق زنان» باعث شده بیش از ۸ میلیون زن افغانستانی به گونهی مستقیم از برنامههای این نهاد بهرهمند شوند.