سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) اعلام کرده است که منیژه باختری، سفیر افغانستان در اتریش، برنده جایزه سالانه (White Ribbon) این سازمان شده است.
در اعلامیهای سازمان امنیت و همکاری اروپا آمده است که منیژه باختری این نشان را به خاطر کمکهای برجستهاش در زمینه حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان دریافت کرده است.
براسا معلومات موجود، این جایزه سالانه به یکی از اعضای دایمی یا یکی از شریکان آسیایی و حوزه مدیترانه این سازمان به دلیل فعالیت فوقالعاده در راستای حقوق بشر، حقوق زنان و مسایل مرتبط به آزادی بیان اهدا میشود.
همچنین خانم باختری به رسانهها گفته است که افغانستان از جمع شریکان آسیایی این سازمان است و خودش بهعنوان نماینده رسمی کشور در این سازمان فعالیت دارد.
او تاکید کرد: «من خودم را نامزد جایزه نکرده بودم، اما اعضای دیگر من را نامزد این جایزه پیشنهاد کرده بودند و کمیته انتخاب سازمان امنیت و همکاری اروپا هم تایید کرده است.»
سازمان امنیت و همکاری اروپا میگیود که این جایزه در حاشیه نشست اعضای دایمی، روز ۱۱ جولای سال روان اعلام شود.
خانم باختری این جایزه را به زنان و دختران افغانستان تقدیم کرد و تعهد خود را برای حمایت از زنان افغان بدون انتظار پاداش اعلام کرد.
سفیر افغانستان در اتریش افزود: «من در سه سال گذشته بهصورت پیگیر و دوامدار برای زنان و دختران افغانستان در این سازمان و در حوزه کارم در ویانا دادخواهی کردهام و چندین برنامه بزرگ با موضوع زنان افغانستان در این سازمان و در جاهای دیگر برگزار کردهام. هیچگونه توقعی برای پاداش یا جایزه ندارم چون مسوولیت انسانی و شهروندی خود را در قبال زنان و دختران افغانستان ادا کردهام.»
باید گفت که سازمان امنیت و همکاری اروپا بزرگترین سازمان بیندولتی یا بینالمللی حول مسایل امنیتی میباشد و فعالیتهای آن شامل حمایت از حقوق بشر، آزادی مطبوعات، انتخابات آزاد و منصفانه و کنترل اسلحه است.
در حالی خانم باختری برنده جایزه سالانه سازمان امنیت و همکاری اروپا شده است که نزدیک به سه سال که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.