مسوولان دانشگاه آنلاین «پیپل» در آمریکا و دانشگاه «اوپن» در بریتانیا اعلام کردهاند که وضع محدودیتهای آموزشی و تحصیلی از سوی حکومت سرپرست بر دختران و زنان در افغانستان سبب شده است تا آنان به برنامههای آموزشی آنلاین دانشگاههای خارجی رو بیاوردند.
روزنامه فایننشال تایمز در تازهترین گزارش خود نوشته است که طی یک سال گذشته درخواستهای زیادی را از سوی دختران و زنان افغان برای دورههای آموزشی آنلاین دریافت کردهاند.
این روزنامه به نقل از مسوولان این نهادهای تحصیلی نوشته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، دستکم ۲۱ هزار دانشجو برای آموزش آنلاین در دانشگاه پیپل آمریکا ثبتنام کردهاند.
در گزارش آمده است که از این میان، سه هزار و ۱۰۰ تن آنان در رشتههای تجارت، کمپیوتر و علوم صحی ثبتنام کردهاند.
روزنامه فایننشال تایمز تاکید کرده است که این دانشگاه بهمنظور حفظ هویت و عدم شناسایی دانشجویان از سوی حکومت سرپرست، به آنان اجازه داده است تا با نام مستعار در مراکز آموزشی آنلاین این نهاد تحصیلی شرکت کنند.
همچنین شبکه آموزش آنلاین «فیوچرلاین» که حدود دو سال پیش از سوی دانشگاه «اوپن» بریتانیا راهاندازی شد، از ثبتنام ۳۳ هزار دانشجو در این دانشگاه خبر دادهاند.
مسوولان این شبکه آموزشی آنلاین گفتهاند که شمار زیادی از متقاضیان را دختران تشکیل میدهند.
در ادامه آمده است که این نهاد زمینه دسترسی رایگان آموزش را به درخواستکنندگان زن فراهم کرده است.
این دانشگاه تاکید کرد که در بیش از یک سال گذشته یک هزار و ۲۰۰ دوره آموزشی آنلاین را در بخشهای مختلف بهویژه آموزش زبان انگلیسی به متقاضیان ارائه کرده است.
در گزارش آمده است که نبود انترنت مورد نیاز دانشجویان در افغانستان از چالشهای اصلی در روند آموزش آنلاین میباشد.
در حالی دختران افغان بر آموزش آنلاین تاکید دارند که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.