برنامه جهانی غذا درتازهترین مورد اعلام کرده است که زنان و دختران در افغانستان با برخی از «حادترین نیازهای غذایی» در این کشور روبرو هستند.
این سازمان امروز (سهشنبه، ۷ حوت) در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که کمبود بودجه برای کمکرسانی بیشترین تاثیر را روی زنان میگذارد.
برنامه جهانی غذا تاکید کرده است که تلاش میکند تا افغانستان در زمانی که بحرانها سراسر جهان را فراگرفته، فراموش نشود.
همچنین سمیر ونملی، مدیر منطقهای برنامه جهانی غذا در آسیا و اقیانوسیه در ویدیویی میگوید: «باید اطمینان حاصل شود که آسیبپذیرترین افراد بهگونه مناسب، به موقع و بهگونه ایمن کمک دریافت میکنند.«
او بر ادامه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان و بحران جاری در این کشور اشاره کرده و گفت: «این کاملا حیاتی است که ما در کنار مردم افغانستان بمانیم.»
این سازمان بینالمللی پیش از این نیز گفته بود که دسترسی به غذا فقط یک نیاز نیست؛ بلکه «یک حق انسانی» است.
با این حال برنامه جهانی غذا در گزارشی گفته است که به دلیل کاهش بودجه، رسیدگی به تمام نیازمندان در افغانستان دشوار شده است.
همچنین بر اساس گزارش اوچا یا دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد، در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۲.۹ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
از طرفی هم اوچا در گزارشی از ماه جنوری میلادی خود گفته است که مداخلات مسوولان حکومت فعلی و رویدادهای مرتبط با دسترسی نهادها به نیازمندان در ماه گذشته، منجر به تعلیق ۵۶ پروژه بشردوستانه در افغانستان شده است.
این سازمان افزوده است که تعلیق این پروژهها از ۱ الی ۳۰ روز به طول انجامیده و از این میان، ۴۸ درصد این پروژهها همچنان به حالت تعلیق باقی ماندهاند.