یونسکو یا سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که برای روزنامه نگاران بهویژه خبرنگاران زن در افغانستان آموزش و منابع را برای گزارشدهی امن در مورد مسایل حیاتی فراهم میکند.
یونسکو با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این نهاد برای ۸۸۰ خبرنگار در افغانستان آموزش میدهد که ۴۱.۵ درصد آنان زنان هستند.
این سازمان تاکید کرد که حفاظت از روزنامهنگاران برای دموکراسی بسیار مهم است.
با این وجود شماری از روزنامهنگاران زن میگویند که محدودیتهای حکومت سرپرست در برابر آزادی بیان و کار خبرنگاران تشدید یافته و آنان در معرض بیکاری قرار دارند. محدودیتهای حکومت فعلی بر زنان باعث شده که بیشتر رسانهها روزنامهنگاران زن را به کار استخدام نکنند.
همچنین پس از حاکمیت دوبارهی حکومت فعل، آزادی بیان به شدت محدود شده و روزنامهنگاران بهویژه خبرنگاران زن با تهدید از سوی حکومت فعلی و سانسور مواجهاند.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل در ادامه افزود که یک هزار و ۲۳۸ برنامه در مورد محتواهای که علاقهمندی عمومی به آنان زیاد است به خبرنگاران زن ارائه کرده و همچنان یک هزار و ۸۵۰ صنفهای آموزش غیر رسمی را نیز به روزنامهنگاران برگزار کرده است.
یونسکو میگوید که در چندین رادیو، از جمله هفت ایستگاه تحت رهبری زنان خبرنگاران زن را آموزش داده است.
این سازمان از طریق برنامههای آموزشی برای خبرنگاران دسترسی به اطلاعات را برای بیش از ۱۷ میلیون نفر را فراهم کرده که دستکم ۵.۱ میلیون نفر آنان زنان میباشند.
سازمان ملل: خبرنگاران زن در افغانستان با محدودیتهای شدید روبرو هستند
گزارشگران بدون مرز: خبرنگاران افغانستان بیوقفه با آزار و اذیت مواجه هستند
جهان و بیاعتنایی به خبرنگاران زن در افغانستان
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل گفت که برای حمایت از تابآوری رسانههای افغانستان و مبارزه با مصونیت از مجازات تلاش میکند.
به گفتهی یونسکو، این ابتکار به روزنامه نگاران، بهویژه زنان، آموزش و منابعی را برای گزارش امن در مورد مسایل حیاتی توانمند میکند.
در ادامه آمده است که یونسکو و اتحادیهی اروپا تلاش دارند تا در افغانستان با مصونیت از مجازات حملات در برابر روزنامهنگاران مقابله کرده، رسانههای آزاد و مستقل را ترویج و دسترسی به اطلاعات دقیق را تضمین کنند.
آزادی مطبوعات یکی از مهمترین دستآوردهای دو دههی گذشته در افغانستان بهشمار میرفت که پس از حاکمیت حکومت سرپرست آهستهآهسته در حال از بین رفتن است.
حکومت فعلی پس از تسلط بر افغانستان، محدودیتهای شدید بر کار رسانهای و خبرنگاران وضع کرده است. زنان روزنامهنگار از این محدودیتها بیشتر آسیب را متحمل شدهاند؛ طوریکه ۸۲ درصد خبرنگاران زن وظیفههای شان را از دست دادهاند.