همزمان با یک هزار روز از بسته ماندن دروازههای مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم، سازمان عفو بینالملل به این محدودیت واکنش نشان داده و میگوید که دختران بهدلیل سیاستهای «تبعیضآمیز و ناعادلانه» حکومت فعلی از حق آموزش محروم شدند.
سازمان عفو بینالملل با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که حکومت فعلی قوانین بینالمللی را «نقض» میکند.
این سازمان با راهاندازی هشتک «آموزش جرم نیست»، نوشته است که حکومت فعلی باید «فوراً» تمام مکتبهای متوسطه و لیسه را بهروی دختران باز کنند.
عفو بینالملل در ادامه تاکید کرد که سیاستهای حکومت فعلی برخلاف قوانین بینالمللی است.
باید گفت که حکومت فعلی یک ماه پس از تسلط دوبارهی شان بر افغانستان، مکتبهای دخترانه را که بهدلیل «بازنگری کتابهای درسی و میتود آموزشی» که بهباور آنان «خلاف شریعت» بودهاست، مسدود کرد.
حکومت فعلی تاکید کرده بود که تا «امر ثانی» دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش بهدور میمانند.
در حال حاضر یکهزار روز از محرومیت آموزش دختران میگذرد. این اقدام حکومت فعلی با واکنشهای نهادهای حقوق بشری، چهرههای حقوقی و جنبشهای اعتراضی بههمراه بوده است.
ریچارد بنت، رینا امیری و دیدهبان حقوق بشر تا اکنون با نشر پیامهای جداگانهای محرومیت دختران از مکتب را «ناعادلانه» خواندهاند و گفتهاند که حکومت فعلی، رویاهای دختران را نابود کرده است.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.