گروه هنری دختران «نیما» با ارسال نامهای سرگشاده به آدرس دفتر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از او خواستهاند که از حقوق زنان و دختران در افغانستان حمایت کند، زیرا افغانستان برای آنها به یک قفس تبدیل شده و راهی برای رفتن و جایی برای زندگی کردن یا ماندن ندارند.
این گروه هنری روز گذشته (دوشنبه، ۲۸ حوت) نامهی سرگشاده را به آدرس دفتر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان فرستاده و گفتهاند که پس از تسلط حکومت سرپرست در افغانستان، تمامی روزنههای امید بهروی زنان و دختران بسته شده است.
آنان میگویند که حکومت فعلی مکاتب، دانشگاهها، کار و حضور در اجتماع را از زنان و دختران افغانستان گرفته است.
گروه دختران هنری نیما که تعدادشان به ۱۵ دختر هنرمند میرسد.
در نامه آمده است که زنان و دختران افغانستان هر روز خود را زیر ظلم و شکنجه سپری میکنند و شاهد اعدام شهروندان، نکاح اجباری زنان و دختران و… هستند.
در ادامه آمده است که زنان افغان در کنج خانههای خود دچار یک مصیبت کلان هستند.
گروه هنری دختران نیما تاکید کردند: «ما انتظار داریم که کشور قدرتمند آلمان به حقوق زنان و دختران این سرزمین توجه جدی داشته باشد و این حکومت را به رسمیت نشناسد و از حقوق زنان و دختران افغانستان حمایت و دفاع کند.»
آنان افزودهاند: «ما از شما چیز زیادی نمیخواهیم، فقط برای نجات زندگی خود، برای نجات رویا و اهداف خود، برای حق انسانی خود دست به سوی شما دراز میکنیم که شما امیدی برای ما باشید. فقط یک فرصت برای نجات زندگی دوباره میخواهیم.»
در حالی گروه هنری دختران نیما نامهی سرگشاده به صدراعظیم آلمان ارسال میکند که بیش از دو سال میشود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.
براساس آمارهای سازمان ملل متحد، براثر این دستورات حکومت فعلی بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از آموزش و تحصیل بازماندهاند.