یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد برای افغانستان میگوید که یک سوم کودکان افغانستان از آموزش بازماندهاند و ۶۰ درصد آنها دختران هستند.
یونیسف امروز (چهارشنبه، ۳۱ ثور) با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که با همکاری بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی در افغانستان، بیش از ۱۰ هزار صنف آموزشی محلی که شامل بیش از ۱۵۰۰ مرکز آموزش سریع است، پشتیبانی میکند.
در اعلامیه آمده است که این صنفها، فرصتهای آموزشی را برای بیش از ۳۰۰ هزار کودک در سراسر افغانستان فراهم کرده که بیش از دو سوم آنها دختران هستند.
در ادامه آمده است که کمیته آلمانی یونیسف نیز از آموزش دختران نوجوان در افغانستان از طریق ۱۴۸ مرکز آموزش سریع حمایت میکند و برای دو هزار و ۲۰۰ دختر نوجوان دیگر در شمال و مرکز افغانستان، زمینهی آموزش را فراهم کرده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان آموزش را حق هر کودکی دانسته و تاکید کرده است که آنان، کودکان را به مهارتهای ضروری برای رشد، شکوفایی و تصمیمگیریهای آگاهانه در زندگی مجهز میکند.
یونیسف به نقل از یکی از دانشآموزان نوشته است «اگر این صنف در روستای من تاسیس نمیشد، مجبور میشدم ازدواج کنم.»
او میگوید: «با گذشت هر روز، یک قدم به رویایم نزدیکتر میشوم.»
این نهاد بینالمللی افزوده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی، از ۱۸هزار صنف آموزشی محلی در افغانستان حمایت کرده که در این صنفها برای ۵۶۴ هزار کودک زمینهی آموزش فراهم شده است.
در اعلامیه آمده است که در سال گذشتهی میلادی، ۵ هزار و ۵۰۰ معلم زن را آموزش داده است.
یونیسف گفته علاوه بر فراهم کردن زمینهی آموزش، توزیع مواد درسی، مکتبهای آسیبدیده را نیز در سراسر کشور بازسازی میکند.
در حالی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل بر آموزش دختران و پسران افغانستان تاکید میکند که حکومت سرپرست پس از بازگشت دوباره به قدرت، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کردند. بیش از ۱۳۳۷ روز میشود که دروازههای مکاتب بهروی آنها بسته است.
همچنین پیش از این حکومت فعلی در چندین ولایت صنفهای آموزشی سریع را برای دختران که از سوی یونیسف حمایت میشد بسته کرده بود.