مقام ایرانی: افغانستانی‌ها را با ۴۰ سال حضور هم پناهنده نمی‌دانیم

3 ساعت قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

نادر یاراحمدی، رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله جمهوری اسلامی می‌گوید که حضور مهاجران افغانستان در ایران باید محدود شود و حتی کسی که ۴۰ سال در ایران حضور دارد، پناهنده محسوب نمی‌شود.

آقای یاراحمدی این اظهارات را در در مراسم افتتاح مرکز ساماندهی اتباع خارجی در کرمان مطرح کرده و در این مراسم درباره جمعیت مهاجران افغانستانی صحبت کرده است.

این مقام جمهوری اسلامی با ادعای اینکه عرف در تمام دنیا بر این است که ۳ درصد جمعیت کشور را مهاجران خارجی تشکیل می‌دهد، گفت: «ما با آلمان و آمریکا مقایسه می‌شویم، اما بر مبنای سه درصد باید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تبعه بیشتر نداشته باشیم.»

نادر یاراحمدی تاکید کرده که در کرمان بنابر جمعیت این استان شمار مهاجران افغان نباید بیش از صد هزار نفر باشد.

همزمان اسکندر مومنی، وزیر داخله جمهوری اسلامی گفته که ایران ظرفیت پذیرش مهاجران را ندارد و اولویت اصلی دولت اخراج حدود دو میلیون مهاجر فاقد مدرک اقامت است.

آقای مومنی افزوده است که این افراد فرصت‌های شغلی را اشغال کرده و در حال حاضر یارانه‌های قابل‌توجهی صرف مهاجران می‌شود.

این مقام ایرانی می‌گویند که آنان باید به افغانستان بازگردند و کشور خود را آباد کنند.

این در حالی است که ایران روند اخراج مهاجران غیرقانونی افغانستانی را تشدید کرده است.

همچنین قابل ذکر است که پاکستان در ۱۸ ماه گذشته بیش از یک میلیون مهاجر افغان فاقد مدرک را اخراج کرده است.

روند اخراج مهاجران افغان از کشورهای همسایه در حالی ادامه دارد که نبود فرصت‌های شغلی و محدودیت‌های وضع‌شده، شهروندان افغانستان را به مهاجرت واداشته است.

قابل ذکر است که پس از تسلط دوباره‌ی حکومت فعلی بر افغانستان شمار زیاد فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زن، خبرنگاران، دگرباشان جنسی، نظامیان پیشین و افغان‌هایی که با نیروهای خارجی در افغانستان همکار بودند، به دلیل هراس از انتقام‌جویی و یا هم رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی‌شان به کشورهای اروپایی و آمریکایی به پاکستان و ایران رفته‌اند که برخی از آنان هنوز هم منتظر طی مراحل درخواست‌های پناهندگی‌شان اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=21955
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد