فوزیه کوفی، عضو پارلمان سابق افغانستان و فعال حقوق زنان میگوید که حکومت سرپرست افغانستان با ادامه سرکوب زنان ثابت کرد که تغییر نکرده است.
خانم کوفی این اظهارات را در نشست امنیتی مونیخ مطرح کرده و گفته است که در حال حاضر تنها پاسخ برای حکومت فعلی، فشار توسط جامعهی جهانی است و به افرادیکه دموکراسی و حقوق زنان باور دارند، باید فضا و فرصت داده شود تا فعالیتهای خود را گسترش دهند.
وی تاکید کرده است که کشورهای منطقه و جهان باید با همه طرفهای افغانستان تعامل داشته باشند و نگاه جهان به افغانستان باید از کمکهای بشردوستانه فراتر برود.
او در این نشست از کشورهای جهان خواسته است که به جای رویکرد سیاسی با حکومت فعلی باید نسبت به این گروه یک دیدگاه استراتژیک داشته باشند.
عضو پارلمان سابق افغانستان افزوده است که بسیاری به روایت «طالبان» میانهرو باور داشتند که با سرکوب پیوسته زنان، ثابت شد طالب میانهرو عملا وجود ندارد.
همچنین او در یک میزگرد با حنا ربانی، معاون پیشین وزارت خارجه پاکستان حضور داشت، گفت: «ما در گذشته بارها از پاکستان خواستیم که به رهبران طالبان پناه ندهد. اما اکنون حکومت فعلی در کنار دیگر گروهها به تیتیپی نیز پناه داده و تهدیدی برای پاکستان ایجاد کرده است.»
این فعال حقوق زنان با انتقاد از اعمال محدودیتهای گستردهی حکومت فعلی علیه زنان و دختران گفت: «نظام کنونی به زنان اجازه میدهد گدایی کنند، اما اجازه نمیدهد کار کنند.»
قابل ذکر است که نشست امنیتی مونیخ روز (شنبه، ۲۷ دلو) با اشتراک وزیران خارجه شماری از کشورها برگزار شد. قرار است این نشست برای دو روز ادامه داشته باشد.
در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال گذشته، وزیران خارجه ۱۲ کشور در بیانیهای مشترک گفتند که حکومت فعلی با حذف زنان از جامعه و تصمیمگیریهای سیاسی، آینده افغانستان را به خطر انداخته است.
همچنین پیشتر هم وزیران خارجه زن ۱۷ کشور جهان، خواستار لغو احکام و قوانین امر به معروف و نهی از منکر شدند. آنان در بیانیهای مشترک که روز شنبه ۲۷ دلو منتشر شد، از نقض فزاینده حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کردند و گفتهاند افغانستان سرکوبگرترین کشور برای زنان است.