سازمان عفو بینالملل میگوید که سال ۲۰۲۴ میلادی، سالی بسیار دشوار برای حقوق بشر و بهویژه فعالان حقوق زن بود، زیرا بسیاری از قدرتها توانستهاند، گفتمانی را ترویج کنند که تهدیدی جدی برای حقوق اساسی و عدالت بهشمار میآید.
این سازمان با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود ژولیا پارسی، فعال حقوق زنان از افغانستان را به عنوان مدافعی معرفی کرده که در سال ۲۰۲۴ میلادی، با به خطر انداختن جان و امنیت خود برای تامین عدالت و حقوق زنان کشورش مبارزه کرده است.
سازمان عفو بینالملل در ادامه تاکید کرده است که ژولیا پارسی، حتا پس از بازداشت، شکنجه و تبعید نیز به مبارزه علیه تبعیض جنیستی ادامه داده است.
در بخشی از این اعلامیه آمده است که تلاشهای این فعال حقوق زنان نهتنها برای تضمین رعایت حقوق بشر؛ بلکه برای دستیابی به توسعهای پایدار، عادلانه و فراگیر، امری ضروری است.
این سازمان جهانی تاکید کرده است که در سالهای اخیر، عقبنشینی از حقوق بشر و حمله به مدافعان آن در سراسر جهان افزایش یافته و اصول مورد توافق عدالت و حقوق بشر در این سالها بیشتر از هر زمان دیگری تحت سوال قرار گرفته است.
سازمان عفو بینالملل همچنان از دولتها در سراسر جهان خواسته است که در سال ۲۰۲۵ میلادی به تعهدات خود عمل کرده و نقش کلیدی مدافعان حقوق بشر را در مبارزه با بیعدالتی نادیده نگیرند و فضای امنی برای آنان فراهم کنند.
در حالی سازمان عفو بینالملل اعلام میکند که سال ۲۰۲۴ میلادی، سال دشوار برای حقوق بشر بوده است که حکومت سرپرست پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و سپس درهای دانشگاهها را نیز بهروی دختران بستند. همچنان حکومت فعلی در تازهترین اقدام، تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را نیز منع کرده است و به این ترتیب دختران را بهصورت کامل از دسترسی به آموزش رسمی محروم کرده است.
در کنار آن زنان و دختران از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع شدهاند.