سازمان ملل متحد نشست جانبی را در مورد چگونگی تاثیر بحران بشری روی زنان و دختران در افغانستان، کامرون و اوکراین برگزار کرده است. شرکتکنندگان تاکید کردهاند که مسائل سیاسی مربوط به زنان باید در کانون بحثها و راهحلهای پیشنهادی قرار گیرد.
زرقا یفتلی، فعال حقوق زن که در این نشست شرکت کرده است با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این نشست تحت عنوان «شکلدادن به آینده، تاثیر زنان در تحولات بشردوستانه» در مقر سازمان ملل برگزار شده است.
خاتم یفتلی گفت که وی در این نشست در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان و همهی چالشهای آنان در بعدهای مختلف صحبت کرده است.
وی تاکید کرد که در این نشست در مورد مسوولیت جامعهی جهانی در مورد وضعیت کنونی نیز بحث صورت گرفته است.
این نشست در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در حالی برگزار میشود که افغانستان بزرگترین بحران بشری را تجربه میکند و نیمی از جمعیت آن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارد.
همچنین گزارشهای سازمان ملل نشان میدهد که زنان و دختران در افغانستان بهدلیل محدودیتهای حکومت سرپرست بیشترین آسیب را از بحران بشری متحمل میشوند.
شرکت کنندگان این نشست تاکید کردهاند که بحرانهای بشردوستانه نتیجهی بحرانهای سیاسی است و به همین دلیل مسائل سیاسی مربوط به زنان باید در کانون بحثها و راهحلهای پیشنهادی قرار گیرد.
در اعلامیه آمده است که سازمانهای فمینیستی، باید سازمانهای سیاسی باقی بمانند و استراتژی غیرسیاسیکردن جنبشها تنها حقوق زنان را به عقب میاندازد و راهحلهای نامناسب برای زنان و دختران ایجاد میکند.
باید گفت که در این نشست در مورد حضور سازمانهای زنان در بخش کمکهای بشری و حمایت مالی از این سازمانها نیز تاکید شده است.
براساس آمار سازمان ملل، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. بیشتر نیازمندان را زنان و کودکان شکل میدهند.