روز جهانی ایدز؛ افزایش ۱۰۰ درصدی مبتلایان در افغانستان

4 هفته قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سازمان ملل متحد با نشر گزارشی اعلام کرده است که اگر چه تعداد افراد مبتلا به ایدز در جهان ۳۹ درصد کاهش یافته، اما این آمار در افغانستان، مصر، فیجی، فیلیپین، پادوا گینه‌نو و عربستان سعودی ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز، امروز (یک‌شنبه، ۱۱ قوس) با نشر گزارشی به مناسبت روز جهانی ایدز، گفته است که ۳۹.۹ میلیون نفر در حال حاضر مبتلا به ایدز هستند.

در گزارش آمده است، تعداد افرادی که به ایدز مبتلا می‌شوند از سال ۲۰۱۰ میلادی، ۳۹ درصد کاهش داشته است و میزان مرگ‌ومیر ناشی از ایدز نصف شده است.

در بخشی از گزارش سازمان ملل متحد آمده است که با این‌ وجود افغانستان، مصر، فیجی، فیلیپین، پاپوا گینه نو و عربستان سعودی همگی گزارش داده‌اند که ابتلا به اچ‌آی‌وی بین سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۲۳ میلادی ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

سازمان ملل متحد تاکید کرد که اگر حقوق بشر برای همه تامین شود، پایان دادن به ایدز به‌عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی تا سال ۲۰۳۰ میلادی ممکن است.

همچنین سازمان ملل متحد در بخشی از گزارشش، از رهبران جهانی خواسته است مسیر «حقوق» را انتخاب کنند تا جوامع به‌صورت فراگیر و بدون تبعیض از خدمات پیشگیری، آزمایش و درمان اچ‌آی‌وی بهره‌مند شوند.

در ادامه آمده است که پیشرفت‌های قابل‌توجه در مقابله با اچ‌آی‌وی به‌طور مستقیم با پیشرفت در حفاظت از حقوق بشر مرتبط بوده است.

این گزارش بر اهمیت برابری جنسیتی و احترام به همه‌ی افراد تاکید کرده است.

این سازمان گفت، قوانینی که افراد را به دلیل جنسیت، تعلق به جمعیت‌های کلیدی یا سایر عوامل اجتماعی مورد تبعیض قرار می‌دهند، مانع دسترسی به خدمات پیشگیری و درمان اچ‌آی‌وی می‌شوند.

بخش ایدز سازمان ملل متحد خواستار حذف قوانین و سیاست‌هایی است که حقوق افراد را نقض می‌کنند و بر تصویب قوانینی که حقوق بشر را تقویت می‌کنند، تأکید دارد.

این نهاد معتقد است که با رعایت اصول اعلامیه‌ی حقوق بشر سازمان ملل و ایجاد فراگیری در جوامع، می‌توان به پایان ایدز و تحقق امنیت انسانی دست یافت.

قابل ذکر است که سازمان ملل متحد از روز (۱ دسامبر) به‌عنوان روز جهانی ایدز تجلیل می‌کند و این روز را فرصتی برای اقدام جمعی می‌داند تا با حفاظت از حقوق بشر، سلامت همه‌ی افراد تأمین شود.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=17808
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد