شماری از زنان پناهجوی اهل افغانستان در پاکستان به مناسبت دومینسال یادبود از حمله بر آموزشگاه «کاج» در دشت برچی کابل، از سازمان ملل خواستهاند که نسلکشی هزارهها در افغانستان را بهرسمیت بشناسد.
این پناهجویان به یادبود از قربانیان حمله بر آموزشگاه کاج، در پاکستان شمع روشن کردند.
زنان پناهجو با نشر قطعنامهای از سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستند که کشتار هدفمند هزارهها در افغانستان باید متوقف شود.
در قطعنامه این پناهجویان آمده است: «نسلکشی هزارهها که اخیراً با عناوین مختلف مخصوصاً به نام داعش انجام میشود، باید بهرسمیت شناخته شود.»
این پناهجویان از نهادهای حقوق بشر و سازمان ملل خواستار بررسی جدی در مورد نسلکشی هزارهها در افغانستان شدهاند.
آنان تاکید کردند که در وضعیت فعلی از سوی نیروهای حکومت سرپرست در مناطق مختلف افغانستان از قوم هزاره باجگیری صورت میگیرد و در برخی موارد وادار به کوچ اجباری میشوند.
این پناهجویان با اشاره به حمله خونین ماه سنبله بر موتر حامل باشندگان ولایت دایکندی در کوتل پهلوسنگ ولایت غور آن را مصداق جنایت علیه بشریت دانستند.
در این گردهمایی از همهی نخبگان و روشنفکران هزاره و سایر اقوام ساکن افغانستان خواسته شد که در برابر این جنایات متحد شوند و برای جلوگیری از تکرار این فجایع گام بردارند.
همچنین این زنان بر حمایت جامع از خانوادههای قربانیان نسلکشی، بهویژه قربانیان کشتارهای اخیر در مرز دایکندی و غور، تأکید کردند.
شرکتکنندگان همچنین تاکید کردند که بیتفاوتی جامعهی جهانی به این نسلکشی باید پایان یابد و اقدامات عملی برای حفاظت از هزارهها در افغانستان صورت بگیرد.
روز (شنبه، ۷ میزان) هم شماری از شهروندان کشور در شهرهای ونکوور و اوتاوای کانادا در یک گردهمایی اعتراضی خواستار بهرسمیت شناختن «نسلکشی هزارهها» در افغانستان شدند.
این اعتراضات بهمناسبت سالروز آغاز نسلکشی هزارهها در افغانستان از سوی عبدالرحمن خان، شاه سابق افغانستان و همچنین دومین سالروز رویداد مرگبار مرکز آموشی کاج شکل میگیرد.
معترضان بر توقف حملات هدفمند بر هزارهها در افغانستان و همچنین بهرسمیت شناختن «نسلکشی هزارهها» تاکید دارند.
این در حالی است که دو سال پیش، در حمله داعش بر آموزشگاه کاج در دشت برچی بیش از ۱۰۰ تن از دانشآموزان که اکثراً دختران بودند کشته و زخمی شدند.