یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که اتحادیه اروپا ۱۳ میلیون یورو برای درمان سوءتغذیه و آموزش مبتنی بر جامعه در افغانستان، کمک میکند.
این نهاد با نشر اعلامیهای گفته است که این کمک از سوی «عملیات حفاظت مدنی و کمکهای بشردوستانهی» اتحادیه اروپا فراهم میشود.
یونیسف تاکید کرد که بیش از ۷۸ هزار نفر در افغانستان از این کمک بهرهمند خواهند شد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد افزود که این کمک ۶۲ هزار کارتن غذای درمانی آماده، تهیه خواهد کرد و هزار و ۶۰۰ کارمند صحی را برای درمان سوءتغذیه حاد و شدید در میان کودکان زیر پنج سال آموزش خواهد داد.
در ادامه آمده است که با این کمک کیفیت یادگیری در ۲۷۵ صنف درسی مبتنی بر جامعه را بهبود خواهد بخشید تا ۹ هزار و ۵۰۰ کودک که ۶۱ درصد آنان دختر هستند، قادر به دسترسی به آموزش ابتدایی شوند.
در ادامه آمده است که این کمکها به صنفهای آموزشی مبتنی بر جامعه شامل آموزش آموزگاران و مدیران و تهیه لوازم خواهد بود.
اعلامیه به نقل از فرانسوا گومنز، رییس بخش کمکهای بشردوستانهی اتحادیه اروپا برای افغانستان نوشته است که نرخ سوءتغذیه در افغانستان، بهویژه در میان کودکان نشان میدهد که این کشور با وضعیت بحرانی مواجه است.
فرانسوا گومنز تاکید کرد: «اتحادیه اروپا به همکاری با شرکای دیرینهی بشردوستانه مانند یونیسف برای ارائهی حمایتهای ضروری، از جمله تغذیه و آموزش در مواقع اضطراری ادامه خواهد داد.»
همچنین تاجالدین اویواله، نمایندهی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان از کمک اتحادیه اروپا سپاسگزاری کرده و گفته است که با این کمک کودکان نیازمند به غذاهای مقویشده و آموزش دسترسی خواهند یافت.
تاجالدین اویواله گفت که با این کمک در یک دورهی دوساله برای حدود ۶۹ هزار کودک در ۲۷ ولایت افغانستان خدمات درمان سوءتغذیه و برای ۹ هزار و ۵۰۰ کودک و نوجوان در چهار ولایت خدمات آموزش مبتنی بر جامعه ارائه خواهد کرد.
یونیسف افزود که پیشبینی میشود، در سال جاری میلادی در افغانستان ۲.۹ میلیون کودک با سوءتغذیه حاد مواجه شوند.
این نهاد علاوه کرد که از این میان، ۸۵۰ هزار نفر برای سوءتغذیه حاد شدید که یک وضعیت تهدیدکنندهی زندگی است، نیاز به درمان دارند.
همچنین صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد وضعیت آموزش در افغانستان را نیز بحرانی توصیف کرده و گفته است که براساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۳، بیش از نیمی از کودکان به مکاتب ابتدایی نمیروند.