یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در حال حاضر حدود ۳۰ هزار کارمند صحی اجتماعی تحت حمایت این نهاد در افغانستان فعالیت میکنند.
یونیسف امروز (یکشنبه، ۲۹ میزان) با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این کارمندان با مراجعه به خانهها، خدمات صحی لازم برای کودکان ارائه میکنند.
شکیبا، یکی از این کارمندان صحی رضاکار یونیسف در بامیان در ویدیویی گفته است که باعث غرور است، میبینم یک کودک دچار سوءتغذیه به حالت عادی خود باز میگردد.
پیش از این سازمانهای جهانی بهشمول سازمان بهداشت جهانی در گزارشهایی گفته بودند که ممنوعیت کار و فعالیت زنان در نهادهای خارجی توسط حکومت فعلی، ارائه خدمات و کمکهای بشردوستانه را با چالشهای متعددی مواجه ساخته است.
از طرفی هم این سازمانها میگویند که ممنوعیت کار و فعالیت زنان، عرضه خدمات ضروری برای زنان و کودکان در کشور را با مشکل روبرو ساخته است.
یونیسف در میزان سال جاری اعلام کرده بود که امسال ۳۴۳ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد برای درمان در شفاخانههای افغانستان بستری شدهاند.
این سازمان گفت که غذای درمانی برای بهبود یافتن کودکان حیاتی است و در افغانستان تنها یونیسف این غذا را تامین میکند.
همچنین برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در گزارش اخیرش گفت که ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان در سطح ناامنی غذایی «حاد» قرار دارند.
این سازمان گفت که بسیاری از شهروندان افغانستان نمیدانند که وعده غذایی بعدی شان را چگونه به دست بیاورند.
از طرفی هم برنامه جهانی غذا میافزاید که بحران شدید مالی جهت تامین بودجه بستههای کمکی پس از حاکمیت دوباره حکومت فعلی و به دلیل ممنوعیتهای وضع شده از سوی دولت فعلی بر کار زنان، ارائه کمکهای غذایی را به خطر انداخته است.