مرکز آزادی بیان (FSH) درتازهترین مورد اعلام کرده است که سال ۲۰۲۴ میلادی یکی از خونبارترین سالها برای روزنامهنگاران در جهان بود و طی این سال، دستکم ۱۲۴ خبرنگار در ۱۸ کشور جان باختهاند.
این مرکز با نشر اعلامیهای گفته است که به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، نشستی را به منظور بررسی وضعیت آزادی بیان و رسانهها در افغانستان و روزنامهنگاری در جوامع دموکراتیک در کانادا برگزار کرده است.
در اعلامیه آمده است که این نشست با حضور مسوولان نهادهای حامی رسانههای کانادایی، استادان دانشگاه، دانشجویان و شماری از خبرنگاران کشور در شهر تورنتوی کانادا برگزار شده است.
مرکز آزادی بیان در ادامه تاکید کرده است که در این نشست به فرصتهای موجود در جوامع دموکراتیک برای ژورنالیزم و محدودیتهای موجود در جوامع سرکوبگر پرداخته شد.
در ادامه آمده است که اشتراککنندگان این نشست در مورد «تلاشهای خبرنگاران افغانستان برای حفظ ژورنالیزم، چالشها و محدودیتهای جدی علیه رسانهها و خبرنگاران» نیز گفتگو کردند.
همچنین اعلامیه به نقل از باب ری، سفیر و نماینده دایمی کانادا در سازمان ملل که در این نشست شرکت کرده، نوشته است: «جهان با تهدید بزرگی روبرو است و رسانهها در بسیاری از کشورها به گونهای سیستماتیک هدف قرار میگیرند.»
نماینده دایمی کانادا در سازمان ملل، از جامعهی جهانی خواسته که با اتحاد و همبستگی از این ارزشهای بنیادین دفاع کند.
مرکز آزادی بیان نوشته که از ریچل پالفر، رییس سازمان روزنامهنگاری برای حقوق بشر (JHR)، بهخاطر نقش برجسته این نهاد در حمایت و تسهیل روند انتقال خبرنگاران افغانستان و ربابه محمدی، هنرمند اهل افغانستان، بهمنظور دفاع از حقوق زنان و دختران افغانستان تقدیر شده است.
همچنین سازمان روزنامهنگاری برای حقوق بشر گفته که از زمان بازگشت حکومت فعلی به قدرت، تا اکنون بیش از ۲۴۰۰ خبرنگار و فعال حقوق بشر افغانستانی را به کانادا منتقل کرده است.
مرکز آزادی بیان از دولت کانادا و نهادهای حامی رسانهها خواسته علاوه بر تقویت حمایت از خبرنگاران، زمینهی کاریابی و انتقال خبرنگاران افغانستان را از کشورهای پاکستان، ایران و ترکیه فراهم سازد.