در آستانهی سومین سال حاکمیت حکومت سرپرست، شماری از زنان معترض از پانزدهم آگوست به عنوان «روز سیاه» برای مردم افغانستان به ویژه زنان یاد کرده و میگویند که آنان به حقخواهی، دادخواهی و مبارزهی شان ادامه میدهند.
زنان معترض موسوم به «جنبش زنان پنجره امید» با نشر اعلامیهای میگویند که پانزدهم آگوست «سومین سالروز بدبختی مردم افغانستان» است و این روز یادآور تاریخی است که در نتیجهی توافقنامهی ننگین دوحه یک کشور با نظام دموکراتیک به یک گروه عملاً تسلیم داده شد.
اعضای جنبش زنان پنجره امید، روز به قدرت رسیدن حکومت سرپرست را «تکرار یک روز سیاه» عنوان کرده و میگویند که با این تکرار، «دامنهی حذف سیستماتیک زنان، جنایت علیه بشریت، نسل کشی، قتل مردم بیگناه از همه اقشار، فقر و ناامنی و تروریستپروری» هر روز گستردهتر میشود.
آنان میگویند که قدرتگیری مجدد حکومت فعلی «تسلیمدهی» قدرت به این گروه میباشد و مردم افغانستان بهویژه زنان به این «تراژدی تلخ با چشمان نفرت و قلب خونین نگریسته وبا آرزوهای دیرینهی پیشرفت و ترقی، صلح و عدالت ناخواسته» وداع کردند.
در اعلامیه آمده است که پیامد و عواقب «تسلیمدهی قدرت به حکومت فعلی» را زنان و دختران با محرومیت از همهی حقوقشان، کار، آموزش، خودکشی، ازدواجهای اجباری و زیر سن میپردازند.
زنان معترض به افزایش بحران بشری، فقر، سوتغذیه، افزایش مهاجرت، بازداشتها و قتلهای فراقانونی نیز اشاره کرده و تاکید کردند که مردم افغانستان بهای این «تسلیمدهی» قدرت را میپردازند.
در اعلامیه آمده است: «حقخواهی، عدالتخواهی و آزادیخواهی مسیر ماست به امید پایان تسلط حکومت فعلی و ایجاد حکومت همه شمول و دموکراتیک، و استیلای حقوق بشری به آن ادامه میدهیم.»
باید گفت که حکومت فعلی پس از بیست سال، بار دیگر در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ به قدرت برگشت.
حکومت فعلی پس از به دست گرفتن قدرت، باوجود وعدههای قبلی، محدودیتهای گسترده بر آزادیهای اساسی و ابتدایی شهروندان افغانستان وضع کرد.
باید گفت که حکومت سرپرست بیشتر از ۵۰ فرمان به هدف محدود کردن زنان و دختران وضع شده است.