رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده برای حقوق بشر و زنان در افغانستان میگوید که احکام وضع شدهی حکومت سرپرست طی سه سال گذشته علیه زنان و دختران افغانستان «فاجعهبار» بوده است.
خانم امیری این موضوع را در نشستی درباره وضعیت زنان و دختران افغانستان در کانگرس آمریکا مطرح کرده و گفت که زنان و دختران «متحمل اصلی بحران اقتصادی و انسانی» در افغانستان هستند.
او تاکید کرد که حکومت سرپرست در سه سال پسین به صورت ریشهای ارزشهای که بعد از دو دهه مردم افغانستان به آن دست یافته بودند را نابود کرده است.
وی میگوید که حکومت فعلی زنان و دختران را از بخشهای اشتغال منع کردند و خدمات درمانی را به شدت برای آنان محدود ساخته است.
نماینده ویژه آمریکا برای حقوق بشر و زنان افغانستان با استناد به گزارش ماه جون ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که مجموعهی احکام حکومت فعلی به نقض حقوق نظاممند زنان منجر شده و مسیر پیشرو را برای نهادهای بینالمللی دشوار ساخته است.
خانم امیری افزود که حکومت فعلی در سه سال پسین هیچگونه عادیسازی از خود نشان نداده و ایالات متحده قرار نیست که آنان را به رسمیت بشناسند.
رینا امیری تاکید کرده است که جهان باید اطمینان پیدا بکند که افغانستان نباید دوباره پناهگاه امن برای تروریستان مبدل شود.
او در ادامه سخنرانی خود در این نشست افزوده است که حکومت فعلی متهم به سرکوب حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان در افغانستان هستند.
این مقام ایالات متحده با استقبال از تحریمهای وضع شده علیه حکومت فعلی از سوی ایالات متحده گفته است که از این تحریمها «استقبال میکنیم.»
خانم امیری میگوید که بیش از ۱۰۰ شخصیت حقیقی و پنج نهاد حکومت فعلی تحت تحریم قرار دارند و آنان با همکاری دفتر هیئت معاونیت سازمان ملل متحد برای افغانستان «یوناما» و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در راستای پاسخگو کردن حکومت سرپرست اقدام خواهند کرد.
در کنار آن، نزدیک به سه سال است، حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
حکومت سرپرست زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها، مراکز آموزشی و کار در نهادهای داخلی و بینالمللی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که صدها هزار تن از کار بیکار و میلیونها دختر از آموزش باز بمانند.