رسانههای پاکستانی درتازهترین مورد گزارش دادهاند که بیش از ۶۵۰ مهاجر افغانستان از شهر راولپندی در ایالت پنجاب و ایالت سند پاکستان بازداشت و اخراج شدهاند.
روزنامه اکسپرس تریبون امروز (دوشنبه، ۱۸ حمل) به نقل از پولیس در راولپندی نوشته است که بیش از ۳۵۰ مهاجر به مرکز نگهداری در «گلرا مور» منتقل شدند.
در گزارش آمده است که تیمهای پولیس در حال انجام عملیات در سراسر شهر هستند و افرادی را هدف قرار میدهند که دارای کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی)، ویزاهای منقضاشده یا فاقد اسناد اقامتی هستند.
روزنامه اکسپرس تریبون در ادامه نوشته است که از اول اپریل تا اکنون در مجموع ۳۵۳ مهاجر افغانستان بازداشت و به مرکز نگهداری گلرا مور منتقل شدهاند.
همچنین جیونیوز نیز در خبری به نقل از شارجیل اینام ممون، وزیر اطلاعات ایالت سند نوشته است که دستکم ۳۰۷ مهاجر غیرقانونی افغانستان بهعنوان بخشی از سیاست دولت برای اخراج همهی مهاجران خارجی غیرقانونی از سند اخراج شدهاند.
شارجیل اینام ممون روز گذشته با نشر بیانیهای گفته است که این مهاجران غیرقانونی پس از بررسی دقیق، مراحل قانونی و بررسی سوابق، از کمپ ترانزیتی خانهی امین به کشورشان بازگردانده شدند.
وزیر اطلاعات ایالت سند تاکید کرده است که اخراجشدگان شامل ۱۹۱ مرد، ۳۷ زن و ۷۹ کودک بودند.
باید گفت که دولت فدرال پاکستان در آغاز ماه مارچ اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان را از اول اپریل اخراج میکنند. گفته میشود که بیش از ۸۰۰ هزار شهروند افغانستان مقیم پاکستان دارای این نوع کارت هستند.
قابل ذکر است که پس از تسلط دوبارهی حکومت فعلی بر افغانستان شمار زیاد فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زن، خبرنگاران، دگرباشان جنسی، نظامیان پیشین و افغانهایی که با نیروهای خارجی در افغانستان همکار بودند، به دلیل هراس از انتقامجویی و یا هم رسیدگی به درخواستهای پناهندگیشان به کشورهای اروپایی و آمریکایی به پاکستان و ایران رفتهاند که برخی از آنان هنوز هم منتظر طی مراحل درخواستهای پناهندگیشان اند.
ایران و پاکستان در سهونیم سال گذشته هزاران مهاجر را به طور اجباری اخراج کرده و سیاستهای سختگیرانهای علیه آنان در این کشور وضع کرده است.
این در حالی است که ایران و پاکستان استخدام کارگران افغانستانی را در شماری از ولایتهای این کشور ممنوع کرده و نیز روند اخراج اجباری پناهجویان را تشدید کرده است.
در این مدت کارزارهای گستردهای علیه مهاجران افغانستان در شبکههای اجتماعی از سوی کاربران ایرانی و پاکستان راهاندازی شده است.