سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که به هدف توانمندسازی زنان کشاورز در نورستان، ۲۵۰ گلخانه را برای ۲۵۰ خانوادهی تحت سرپرستی زنان ساخته است.
این نهاد با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این گلخانهها در ۵۶ روستا در ولسوالیهای برگیمتال، دوآب، کامدیش و ماندل ساخته شده است.
در اعلامیه آمده است که این گلخانهها افزون بر افزایش تغذیه و تنوع غذایی، به بهبود وضعیت معیشتی این خانوادهها کمک کرده و امکان تولید سبزیهای خارج از فصل را فراهم میکنند.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد تاکید کرده است که زنان کشاورز با کار در این گلخانهها میتوانند درآمد خود را افزایش داده و در برابر چالشهای اقتصادی و تغذیهای مقاومتر شوند.
قابل ذکر است که نورستان، یکی از ولایتهای کوهستانی و نسبتاً دورافتادهی افغانستان، با چالشهای زیادی در زمینهی کشاورزی روبرو است. شرایط سخت جغرافیایی، تغییرهای آبوهوایی، کمبود زمینهای حاصلخیز و محدودیت در دسترسی به بازارها، همواره مانعی برای کشاورزان این منطقه بوده است.
قابل ذکر است که پیش از این نیز، نهادهای مختلف سازمان ملل متحد از جمله برنامهی جهانی غذا اعلام کرده بود که برای کشاورزان زن در ولایتهای مختلف، برنامههای آموزشی برگزار کرده است.
در حالیکه کار زنان در افغانستان در بسیاری از بخشها ممنوع شده، این نهادها تلاش دارند که بر توانمندسازی زنان در بخشهای باقیمانده کار کنند.
در کنار آن، حکومت سرپرست پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و سپس درهای دانشگاهها را نیز بهروی دختران بستند. همچنان در تازهترین اقدام، تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را نیز منع کرده است و به این ترتیب دختران را بهصورت کامل از دسترسی به آموزش رسمی محروم کرده است.
این اقدام حکومت فعلی افغانستان باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بمانند.
در کنار آن زنان و دختران از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع شدهاند.