همه آنچه باید در مورد پرده بکارت بدانید

6 ماه قبل
زمان مطالعه 5 دقیقه

پرده بکارت چیست؟

پرده بکارت که در دهانه واژن قرار دارد، یک قطعه‌ی کوچک و نازک از بافت است که در مرحله رشد بارداری از بافت جنینی باقیمانده تشکیل شده است. معمولاً ساختار پرده بکارت در بدو تولد حلقه‌ای شکل است، اما بکارت می‌تواند با گذشت زمان تغییر شکل دهد.

اگرچه فقدان پرده بکارت به طور کلی به عنوان نشانه‌ای از فعالیت جنسی شناخته می‌شود، اما در واقع نشان دهنده خوبی برای اینکه آیا فرد رابطه جنسی داشته است یا خیر، نیست. در واقع پرده بکارت نرم و کشسان است و معمولاً دهانه واژن را مسدود نمی‌کند. از آنجایی که پرده بکارت از بافت نرم ساخته شده است، می‌تواند در اثر فعالیت‌های ساده مانند قرار دادن تامپون بشکند یا پاره شود.

هدف پرده بکارت چیست؟

بر خلاف سایر بافت‌ها و اندام‌هایی که وظایفی برای انجام دادن دارند، پرده بکارت هدفی ندارد. به طور کلی بر بدن یا سیستم تولید مثل یا سلامتی شما تأثیری ندارد.

برخی معتقدند که پرده بکارت به عنوان سپری عمل می‌کند تا از ورود باکتری‌ها و دیگر اجسام کوچک و خارجی به بدن شما جلوگیری کند، اما هیچ مدرک علمی برای حمایت از آن وجود ندارد. تا آنجایی که به عملکرد پرده بکارت مربوط می‌شود، شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این ماده فواید یا عملکردی برای بدن شما دارد.

پرده بکارت در کجا قرار دارد؟

در بیشتر مواقع، پرده بکارت دهانه واژن را احاطه کرده است. با این حال، گاهی اوقات فقط قسمت پایین دهانه را می‌پوشاند.

انواع پرده بکارت

  • پرده بکارت حلقوی: پرده بکارت حلقوی همان طور که از نام آن پیدا است، اطراف دهانه مهبل را به صورت حلقه‌ای پوشش می‌دهد. پرده بکارت حلقوی، ممکن است قابل اتساع یا غیر قابل اتساع باشد. لازم است بدانید، پرده حلقوی و قابل اتساع از طریق برقراری رابطه جنسی پاره نشده و خونریزی نخواهد داشت. لبه‌های پرده بکارت حلقوی، ممکن است گرد یا دندانه‌دار باشد.
  • پرده بکارت ارتجاعی: پرده بکارت ارتجاعی یک غشاء انعطاف پذیر است که از طریق آمیزش جنسی پاره نمی‌شود. در مواردی، ممکن است آسیبی جزئی در پرده بکارت حلقوی ایجاد شود.
  • پرده دو سوراخی: پرده بکارت دو سوراخی توسط یک تیغه گوشتی که در ورودی واژن قرار دارد به دو بخش تقسیم می‌شود. به همین دلیل، اصطلاحا آن را پرده دو سوراخی می‌نامند.
  • پرده غربالی: پرده بکارت غربالی به طور ممتد در عرض واژن قرار گرفته و سطح آن با سوراخ‌های ریز و غربال مانندی پوشیده شده است.
  • پرده مسدود: پرده بکارت مسدود، یک بافت گوشتی فاقد هر گونه سوراخی است که دهانه مهبل را به طور کامل مسدود می‌کند و در اندک افراد وجود دارد و این گونه افراد نیاز دارند تا جراحی شوند تا پریود شوند یا بتوانند رابطه داشته باشند.
  • پرده بکارت تیغه‌ای: پرده بکارت تیغه‌ای یا دو تکه، پرده‌ای است که یک تیغه ممتد در طول ورودی واژن دارد. پرده بکارت دو تکه دارای بافت اضافه‌ای هستند. این بافت اضافه، باعث به وجود آمدن دو سوراخ در واژن می‌شود.

پرده بکارت دندانه‌ای، شرابه دار، دیوار دار، مشبک از دیگر انواع آن است.

علائم پاره شدن پرده بکارت

خیلی از خانم‌‌ها اصلا متوجه پاره شدن پرده بکارت یا هایمن نمی‌شوند؛ درحالی‌که برخی دیگر ممکن است علائم خفیفی را تجربه کنند. در واقع انواع پرده هایمن، نوعی بافت الاستیک است که می‌تواند به‌ مرور کشیده شود؛ بنابراین، هایمن در اغلب موارد در طول زمان به‌صورت طبیعی دچار فرسودگی و پارگی می‌شود و این اتفاق به‌یک‌باره رخ نمی‌دهد.

درنتیجه، اکثر خانم‌‌ها هنگام پاره شدن هایمن درد و خونریزی ندارند. علاوه‌برآن، خیلی از زنانی که به‌ مرور دچار پاره شدن پرده بکارت می‌شوند، ممکن است خونریزی آن را با قاعدگی اشتباه بگیرند. بااین‌حال، تعدادی از افراد ممکن است علائمی از قبیل لکه بینی، خونریزی خفیف یا درد داشته باشند. لازم به ذکر است که هنگامی که هایمن پاره می‌شود، دیگر رشد مجدد ندارد.

نوع پرده بکارت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص نوع پرده بکارت حتما باید به ماما یا پزشک زنان مراجعه کرد و از دستکاری کردن آن پرهیز شود.

آیا همه زنان پرده بکارت دارند؟

خیر! برخی از خانم‌‌ها با هایمن کوچک به دنیا می‌آیند یا اینکه اصلا پرده بکارت ندارند. همچنین، هایمن برای بسیاری از خانم‌‌ها ممکن است قبل از داشتن رابطه جنسی، در اثر ورزش یا استفاده از محصولات قاعدگی مانند تامپون و کاپ قاعدگی پاره شود.

استفاده از تامپون و کاپ قاعدگی باعث از بین رفتن هایمن می‌شود؟

بله! استفاده از تامپون و کاپ قاعدگی می‌تواند منجر به پاره‌ شدن پرده بکارت شود. در این حالت، اغلب پاره شدن پرده بکارت به‌ یک‌باره اتفاق نمی‌افتد؛ بلکه به‌مرور دچار ساییدگی می‌شود. ازاین‌رو ممکن است اصلا متوجه آن نشوید و در صورت خونریزی آن را با خون قاعدگی اشتباه بگیرید.

پرده بکارت چگونه آسیب می‌بینید؟

قرار دادن تامپون و کاپ قاعدگی می‌تواند باعث پارگی یا شکستن پرده بکارت شود. رابطه جنسی هم همینطور. با این حال، برخی از فعالیت‌های دیگر نیز وجود دارد که می‌تواند باعث شکسته یا پاره شدن پرده بکارت شود. این فعالیت‌ها شامل موارد زیر است:

  • بلند کردن وزنه‌های سنگین
  • انجام ورزش‌های سنگین و پرشی
  • ضربه خوردن به واژن
  • خودارضایی
  • داخل کردن شی خارجی به واژن
  • عمل‌های لگنی وخیم
  • تصادف
  • برخی نیز بطور مادرزادی پرده واژن ندارند.

آیا عدم وجود پرده بکارت نشانه درستی برای تعیین باکر‌گی است یا خیر؟

شکل یا وضعیت پرده بکارت پیش بینی کننده قابل اعتمادی برای وضعیت جنسی فرد نیست. رابطه جنسی نفوذی همیشه منجر به پارگی پرده بکارت نمی‌شود. به دلیل خاصیت ارتجاعی، پرده بکارت می‌تواند برای تحمل فشار وارده به آن کشیده شود.

علاوه بر این، ظاهر پرده بکارت از فردی به فرد دیگر متفاوت است، بنابراین، تعیین اینکه آیا پاره شدن ناشی از فعالیت‌های روزانه مانند تامپون، خودارضایی، یا مقاربت است یا اینکه صرفاً یک تفاوت آناتومیکی طبیعی است، دقیق نیست.

پرده بکارت در اولین رابطه جنسی پاره می‌شود و باعث خونریزی و درد می‌شود؟

همه خانم‌‌ها در اولین رابطه جنسی خونریزی را تجربه نمی‌کنند. بسیاری از افراد پرده بکارت ارتجاعی یا بافت هایمن بسیار کمی دارند، در نتیجه در اولین رابطه جنسی خونریزی ندارند. همچنین، هایمن در خیلی از خانم‌‌ها، قبل از تجربه اولین رابطه جنسی، به دلایل زیادی از قبل ورزش ممکن است پاره شود.

از آنجایی که پرده بکارت از بافت نسبتاً نازکی با جریان خون کم ساخته شده است، پاره کردن آن  ممکن است باعث خونریزی شود و در بعضی از زنان ممکن است بدون خونریزی باشد.

با این حال، درد یا خون در حین مقاربت می‌تواند ناشی از پارگی دیواره واژن به دلیل روانکاری ضعیف واژن یا نفوذ اجباری باشد. در برخی موارد، مقاربت جنسی دردناک می‌تواند نشانه واژینیسموس باشد.

در برخی از فرهنگ‌ها، نتیجه گیری در مورد سابقه جنسی زنان اغلب بر اساس فرضیات مربوط به پرده بکارت است. ظاهر پرده بکارت به عنوان مهم‌ترین دلیل عدم وجود فعالیت جنسی در نظر گرفته می‌شود. تاریخچه جنسی زنان برای تعیین وضعیت فردی، اجتماعی و خانوادگی آن‌ها استفاده می‌شود.

در برخی کشورها، اهمیت فرهنگی پرده بکارت منجر به آزمایش باکرگی شده است. معاینه واژن برای تشخیص سالم بودن پرده بکارت زن انجام می‌شود. معمولا قبل از ازدواج انجام می‌شود.

اگرچه سازمان‌های حقوق بشر و بین‌المللی سلامت همه انواع آزمایش‌های باکر‌گی را محکوم کرده‌اند، اما هنوز در بسیاری از کشورها در سراسر جهان انجام می‌شود. برخی از نمونه‌ها عبارتند از: افغانستان، برزیل، مصر، هند، اندونزی، ایران، جامائیکا، اردن، فلسطین، آفریقای جنوبی، سوازیلند، ترکیه و زیمبابوه.

در نتیجه، احتمالاً مضرترین و ناتوان کننده‌ترین تصور غلط این باور است که باکر‌گی را می‌توان با وضعیت پرده بکارت سنجید. ظاهر پرده بکارت از فردی به فرد دیگر متفاوت است و فرض سابقه جنسی زن از ظاهر آن نادرست است. فرهنگ‌هایی که از استفاده از تست‌های باکرگی حمایت می‌کنند، قضاوت‌های نادرستی درباره‌ی جنسیت و آناتومی زنان را ترویج می‌کنند.

نویسنده: داکتر معصومه پارسا

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=14724
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد