همزمان با نشر اعترافهای زنان از شکنجه و خشونت در زندانهای حکومت سرپرست، ادارهی تنظیم امور زندانهای حکومت فعلی اعلام کرده است که شمار زندانیان در افغانستان تحت کنترول حکومت نزدیک به ۹ هزار نفر میرسند که ۵۰۰ نفر آنان را زنان تشکیل میدهند.
محمد یوسف مستری، مسوول این اداره در مصاحبه با تلویزیون ملی که تحت کنترل حکومت فعلی فعالیت دارد گفت که بسیاری از این افراد در پیوند به «قضایای جنایی» زندانی شدند.
آقای مستری در حالی رقم ۵۰۰ نفری از زنان در زندانها را منتشر کرده است که حکومت فعلی بارها از وجود زنان در زندانهای شان انکار کرده است.
همچنین چند ماه پیش حبیبالله بدر، معاون نظامی ادارهی زندانها گفته بود که ۸۰۰ زن در زندانهای حکومت فعلی در سراسر افغانستان، بسر میبرند.
وی با ذکر رقم زندانیان زن، گفته بود که در زندانهای حکومت فعلی «هیچ زندانی سیاسی نیست» و لتوکوب یا شکنجه آنان را نیز رد کرد.
آقای بدر افزوده بود که هر گونه بدرفتاری از سوی نیروهای نیروهای حکومت فعلی با زندانیان به نهادهای عدلی و قضایی معرفی میشوند.
مقامهای حکومت فعلی در حالی از کاهش رقم زندانیان زن سخن میگویند که این گروه هشت ماه پیش در ختم سال ۱۴۰۲، در برنامهی «حسابدهی دولت به ملت» با تلویزیون ملی، گفته بودند که ۶۶ هزار زندانی در زندانهای آنان نگهداری میشوند که از آن میان ۲ هزار آن را زنان و کودکان شامل هستند.
این در حالی است که دفتر سازمان ملل متحد در ماه سرطان سال پیش، شمار زندانیان حکومت فعلی را ۱۵ هزار نفر گزارش داده بود. یوناما در این گزارش تایید کرده بود که حکومت فعلی زندانیان را «شکنجه میکند» و «شوک برقی» میدهند.
در تازهترین مورد، رییسه یزدانپرست، که در ریاست ۰۵۰ امنیت ملی جمهوری مدیر بخش زنان بود؛ دست به افشاگری شکنجههای حکومت فعلی در زندانها زده و گفته است که از سوی نیروهای حکومت بازداشت و یکونیم ماه را در زندان این گروه تحت شکنجه قرار گرفته است.
در همین حال مجلهی خبری اسپکتیتور به نقل از سازمان ملل متحد ماه پیش گزارش داده بود که قرار است تجاوز جنسی، تجاوز گروهی و بردهداری جنسی بر زنان در زندانهای حکومت فعلی از سوی سازمان ملل متحد تحقیق و بررسی شود.
در خبرنامهای منتشر شده از سوی این مجله آمده است که گزاشهای منتشر شده از تجاوز و خشونت جنسی حکومت بر زنان زندانی در افغانستان نگرانیهای وزارت خارجهی آمریکا و ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان را برانگیخته و سازمان ملل از تحقیق در این مورد خبر داده است.