نمایشگاه سه روزهی «عالیست افغانیست»، برای دومین بار با حضور صدها اشتراک کنندهی زن در ولایت هرات افتتاح شد. کارآفرینهای زن از ولایتهای مختلف به هدف بازاریابی و فروش محصولات داخلیشان در این نمایشگاه شرکت کردهاند.
این نمایشگاه روز (شنبه، ۱۹ جوزا) در «سالن آسمان» در ولایت هرات افتتاح شد. در این نمایشگاه صنایع دستی زنان در ۶۵ غرفه در کنار فرآوردههای مختلف داخلی به نمایش گذاشته شده است.
براساس گفتههای مسوولان برگزارکنندهی نمایشگاه «عالیست افغانیست»، در این نمایشگاه صنایع دستی و تولیدات داخلی چون پوشاک، مواد غذایی و انواع شوینده، لوازم تزئینی، ظروف سفالی، قالینهای دستباف و انواع مختلف تابلوهای نقاشی شده به نمایش گذاشته شده است. در این میان لباسهای محفلی جز پر بازدیدترین غرفهها تاکنون بوده است.
در این نمایشگاه که کارآفرینان زن از ولایتهای بدخشان، بلخ، جلالآباد، لغمان و قندهار نیز شرکت کردند، انواع مختلف لوازم آرایشی و زیورآلات زنانه را نیز به نمایش گذاشتهاند.
زنان کارآفرینان، اشتراک در چنین نمایشگاهها را فرصتی برای فروش محصولات قیمتی و کمیاب شان عنوان میکنند. اما آنان از عدم دسترسی به بازارهای جهانی و کمبود فروشات شان شکایت دارند.
همچنین حفیظه امیری، مسوول و برگزار کنندهی این نمایشگاه هدف از برگزاری این نمایشگاه را حمایت از تولیدات داخلی و ایجاد زمینهی کار برای زنان عنوان کرده است.
خانم امیری میگوید: «ما میخواهیم مردم خود را با تولیدات داخلی کشورشان آشنا بسازیم. تا روزی شود که تولیدکننده و مصرفکننده هر دو خود مردم عزیز ما باشند.»
وی تاکید کرد که علاوه بر ولایتهای بدخشان و بلخ، هرات نیز جز ولایتهایی است که زنان استقبال گرم از این نمایشگاه دارند.
از سویی هم، شماری از بازدیدکنندگان، برگزاری چنین نمایشگاههایی را «مفید» عنوان کرده و میگویند در شرایطی که زنان افغانستان از حق کار و آموزش محروم هستند، این نمایشگاهها زمینهی رشد و شکوفایی آنان را مساعد میسازد.
یکی از بازدیدکنندگان به رسانهها گفته است که زنان با دیدار و حضور در عرصهی تجارتهای کوچک تلاش دارند که با محدودیتها و خانهنشینی مبارزه کنند.
در حالی زنان صنایع دستیشان را به نمایش گذاشته اند که حکومت در بیش از دو سال گذشته، محدودیتهای شدیدی علیه دختران و زنان وضع کرده است. در حال حاضر دختران و زنان به مکتب و دانشگاه نمیتوانند.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.