با وجود شروع سال جدید تعلیمی در افغانستان و بستهماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران، شماری از معترض و اعضای جنبش اعتراضی «همبستگی زنان افغانستان» به این محدودیتها واکنش نشان داده و از حکومت سرپرست میخواهند که هر چه زودتر دروازههای مکتبها و دانشگاهها را بهروی دختران این کشور باز کنند.
زنان معترض با نشر نوارهای تصویری در حساب کاربری ایکس خود گفتهاند که آموزش حق شرعی و اساسی زنان و دختران است و شروع مکتبها بهروی پسران، نشاندهندهی «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان است.
اعضای جنبش همبستگی زنان افغانستان تاکید کردند: «بهجز افغانستان، دیگر در هیچ جایی از جهان دختران و زنان از حق آموزش محروم نیستند.»
آنان با توجه به محرومیتهای آموزشی در این کشور افزودهاند که دختران و زنان این کشور نیز مستحق آموزش با نصاب جهانی و استندرد میباشند، حکومت فعلی هرچه زودتر باید ممنوعیتهای آموزشی را از سر را بردارند.
باید گفت که پس از آغاز سال جدید آموزشی بدون حضور دختران، شماری از فعالان حقوق زن، کشورها و سازمانهای بینالمللی از این اقدام حکومت فعلی انتقاد کرده و خواستار پایان دادن به ممنوعیتهای آموزشی دختران شدهاند.
این در حالی است که یونسکو یا سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد همزمان با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان و ادامهی ممنوعیت آموزش دختران در این کشور گفته بود که ۱.۴ میلیون دختر بالاتر از صنف ششم از آموزش محروم شدهاند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.
براساس آمارهای سازمان ملل متحد، براثر این دستورات حکومت فعلی بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از آموزش و تحصیل بازماندهاند.