سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در حاشیهی شصتوهشتمین اجلاس سالانهی «کمیسیون مقام زن» این سازمان در نیویارک، وضعیت خبرنگاران زن تحت حاکمیت حکومت فعلی طی نشستی با حضور شماری از خبرنگاران و مسوولان رسانههای افغانستان مورد بررسی قرار گرفته است.
این نشست تحت عنوان «خبرنگاران زن افغانستان در حاکمیت حکومت فعلی» در مقر سازمان ملل متحد برگزار شده و فرحناز فروتن و وحیده فیضی به نمایندگی از خبرنگاران زن افغانستان در این نشست شرکت کرده و در مورد وضعیت خبرنگاران در کشور صحبت کردند.
فرحناز فروتن گفت: «در افغانستان زن بودن معیاری برای محدودیت، ممنوعیت و تبعیض است، خبرنگار زن بودن یک شجاعت بیپایان است. زنان خبرنگار روایت تاریخ خبرنگاری را در افغانستان تغییر دادهاند و امروز با کمترین امکانات تلاش برای حفظ و پرورش آزادی بیان در درون افغانستان دارند.»
او میگوید که باید بیش از هر زمان دیگر بر نقش معنادار، تصمیمگیرنده و رهبریکنندهی زنان در رسانههای داخل و خارج از افغانستان تاکید صورت بگیرد.
همچنین وحیده فیضی، یکی دیگر از خبرنگاران زن اهل افغانستان میگوید که در این نشست موضوعات مهمی در مورد وضعیت خبرنگاران و رسانهها بهویژه زنان خبرنگار مورد بحث قرار گرفته است.
خانم فیضی تاکید کرد: «پس از حاکمیت حکومت فعلی بر افغانستان، شماری زیادی از خبرنگاران باتجربه افغانستان را ترک کردند و ما نیاز به آموزش و حمایت نسل جدید از خبرنگاران زن داریم.»
همچنین ذکی دریابی، روزنامهنگار و مسوول روزنامهی اطلاعات روز نیز در این نشست گفت که حمایت از خبرنگاران زن در شرایطی که حکومت فعلی میخواهد آنها را کاملا از جامعه حذف کنند، یک مسوولیت مشترک برای تمامی رسانهها و نهادهای حمایتکننده است.
از سویی هم، سازمان عفو بینالملل، سازمان بینالمللی حمایت از رسانهها (IMS)، بخش زنان سازمان ملل متحد، یونسکو، نمایندگی دایمی کشور دانمارک در سازمان ملل به صورت مشترک مسوولیت برگزاری این نشست را به عهده داشتهاند.
نمایندگی دائم دانمارک در سازمان ملل متحد در حساب کاربری ایکس خود نوشته است: «خبرنگاران زن افغانستان هر روز در برابر ظلم مقاومت میکنند و جان خود را برای تولید محتوای رسانهای به خطر میاندازند.»
این نمایندگی میگوید که روی چگونگی حمایت جامعهی جهانی از کار زنان در زیر حاکمیت حکومت فعلی بحث صورت گرفت.
در حالی این نشست برگزار میشود که حکومت فعلی محدودیتهای گستردهای بر حضور زنان در رسانهها و فعالیت خبرنگاران زن وضع کردهاند.
پیش از این سازمان حمایت از رسانهها گفته بود که برای خبرنگاران زن در افغانستان، حضور در محل کار یک «اقدام مقاومتی» است.