ولکر ترک: ارتقای حقوق زنان افغانستان باید بالاترین اولویت برای همه باشد

7 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

عکس: شبکه‌های اجتماعی

در ادامه‌ی وضع محدودیت و سرکوب شدید زنان و دختران افغانستان توسط حکومت فعلی، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که حقوق زنان و دختران در افغانستان به‌گونه وسیع نقض می‌گردد و آنان از تمام عرصه‌های زندگی اجتماعی از جمله آموزش و کار محروم می‌شوند.

آقای ترک این اظهارات را در بیانیه‌ای درباره‌ی وضعیت حقوق بشر در جهان مطرح و گفت: «من از نقض مداوم و سیستماتیک حقوق بشر، به‌ویژه نقض همه‌جانبه حقوق زنان و دختران افغانستان، که آن‌ها را از هر جنبه‌ای از زندگی عمومی، از جمله تحصیلات متوسطه و عالی، استخدام و آزادی حرکت محروم می‌کند، ابراز تأسف می‌کنم.»

کمیسر عالی حقوق بشر می‌گوید که ارتقای حقوق زنان و دختران، باید بالاترین اولویت برای همه کسانی باشد که درباره‌ی افغانستان یا در این کشور کار می‌کنند.

او تاکید کرد که آزادی‌های مدنی و رسانه‌ها نیز در افغانستان عمیقاً محدود شده و بسیاری از زنان مدافع حقوق بشر و روزنامه‌نگاران از بازداشت‌های خودسرانه رنج می‌برند.

باید گفت که اخیراً ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان نیز وضعیت حقوق بشر در این کشور را وخیم خوانده و گفته است که در پیوند به نقض حقوق بشر، علیه حکومت فعلی در دیوان بین‌المللی دادگستری پرونده تشکیل شود.

آقای بنت تاکید کرد که عادی‌سازی روابط با حکومت فعلی و یا به‌ رسمیت‌شناسی این حکومت، باید منوط به بهبود قابل اندازه‌گیری وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان باشد.

همچنین ولکر ترک درباره اخراج اجباری مهاجران افغانستان از جمله کسانی که با خطر آزار و شکنجه در افغانستان مواجه‌ هستند، نیز ابراز نگرانی کرده است.

این در حالی است که پاکستان اواخر سال گذشته میلادی تصمیم اخراج مهاجران و پناه‌جویان بدون مدرک اهل افغانستان را گرفت و از آن زمان تاکنون بازگشت مهاجران از پاکستان ادامه دارد.

در میان مهاجران و پناه‌جویان اخراج‌شده از پاکستان، کسانی هستند که پس از روی‌کارآمدن حکومت فعلی در افغانستان از این کشور مجبور به فرار شده بودند و با خطر بازداشت و شکنجه مواجه‌ هستند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11165
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد