آمریکا: نگران احکام سرکوب‌گرانه‌ی حکومت افغانستان علیه زنان هستیم

11 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

با وجود وضع محدودیت‌های شدید حکومت سرپرست بر حقوق زنان و دختران در افغانستان، لیزا براون، نماینده ایالات متحده‌ی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید که این کشور نگران «احکام سرکوب‌گرانه‌ی حکومت فعلی» علیه زنان و دختران افغان است.

خانم براون این اظهارات را در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که درباره افغانستان برگزار شده بود، مطرح کرده است.

او در این نشست گفت که اقدام‌های زن‌ستیزانه‌ی حکومت سرپرست خطر آسیب جبران‌ناپذیری را به جامعه افغانستان وارد می‌کند و حکومت فعلی را از عادی‌سازی روابط با جامعه‌ی جهانی باز می‌دارد.

وی از درخواست قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد تعیین نماینده ویژه برای افغانستان استقبال کرده و تاکید کرد که چنین پستی به دست‌یابی به پیشرفت در این کشور کمک می‌کند.

باید گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته قطع‌نامه‌ای را تصویب کرد که از دبیرکل خواسته شده تا یک نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند.

در طبق قطع‌نامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است که نماینده ویژه باید دارای تخصص قوی در مورد حقوق بشر و جنسیت باشد و در مورد «دیپلماسی» با حکومت سرپرست کار کند.

این قطع‌نامه با ۱۳ رای موافق به تصویب شورای امنیت رسید و روسیه و چین به آن رای ممتنع دادند.

در حالی لیزا براون از سرکوب زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی می‌کند که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

علی‌رغم واکنش‌ها و محکومیت‌های جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیم‌شان درباره‌ی آموزش زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=9579
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد