اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ۲۳.۷ میلیون نفر که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان میشود در سال ۲۰۲۴ میلادی برای زندهماندن، نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که نهادهای امدادرسان برای کمکرسانی چند وجهی، ۱۷.۳ میلیون نفر نیازمند را در افغانستان در اولویت قرار دادهاند.
این نهاد تاکید کرد که برای کمکرسانی به این افراد در سال ۲۰۲۴، به ۳.۰۶ میلیارد دالر کمک نیاز است.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد افزود که کمکهای غذایی، آب آشامیدنی سالم، مراقبتهای صحی، آموزش، رسیدگی به نیازهای حاد در زمینهی بهداشت، حمایت از گروههای آسیبپذیر، بهویژه زنان و کودکان و افراد دارای معلولیت از اولویتهای کلیدی نهادهای امدادرسان است.
در گزارش آمده است که افغانستان با پیآمدهای دههها جنگ، بحران اقلیمی، بلایای طبیعی مکرر، فقر ریشهدار و موانع بر سر راه مشارکت زنان در زندگی عمومی دستوپنجه نرم میکند.
این نهاد افزود: «افغانستان یک وضعیت اضطراری حفاظتی با سطوح بالایی از جابهجایی طولانیمدت، آلودگی با ماین و مواد منفجره، محدودیت بر آزادی رفتوآمد، افزایش خطرات خشونت مبتنی بر جنسیت، کار و ازدواج زودهنگام کودکان و افزایش نیاز به حمایتها در زمینهی سلامت روانی و اجتماعی است.»
همچنین در بخشی از گزارش آمده است که در افغانستان امروزی زنانی که سرپرست خانوادهها هستند «آسیبپذیرترین» گروه جمعیتی در مقایسه با مردان هستند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد گفت، خانوادههایی که سرپرست آنان زن هستند، بیشتر به استراتژی معیشتی اضطراری متکی هستند و گزارشها افزایش ازدواج زودهنگام دختران، نرخ بالای ناامنی غذایی و کار کودکان در میان این خانوادهها را نشان میدهند.
این در حالی است که اوچا در سال ۲۰۲۳ میزان افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در افغانستان را ۲۸.۸ میلیون نفر اعلام کرده بود.
این نهاد برای رسیدگی به نیازهای بشردوستانه در افغانستان ۴.۶ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده بود.