یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد میگوید که موارد ابتلا به بیماری پولیو یا فلج اطفال در افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است تا اواسط ماه اکتبر سال جاری میلادی، ۲۲ مورد ابتلا به فلج اطفال در سراسر کشور ثبت شده که نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری را نشان میدهد.
در ادامه آمده است که این افزایش عمدتاً به دلیل شرایط بد بهداشت، عدم دسترسی کافی به آب آشامیدنی مناسب، بهویژه در مناطق روستایی، رخ داده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد تاکید کرد که این نهاد در اوایل سال ۲۰۲۴ پروژهای را در مناطقی از شرق افغانستان آغاز کرد که آبهای آنها در سال ۲۰۲۳ از نظر وجود ویروس پولیو مثبت بود.
در ادامه آمده است که هدف این پروژه بهبود وضعیت فاضلاب، ارتقای بهداشت و بسیج جوامع برای مقابله با شیوع ویروس فلج اطفال/پولیو بوده است.
همچنین در بخش از گزارش آمده است که در نتیجه اجرای این طرح، تغییرات قابل ملاحظهای در تعداد نمونههای آب مثبت برای ویروس فلج اطفال به وجود آمده است؛ در حالی که در سال ۲۰۲۳ تعداد نمونههای مثبت آب به بیش از دو برابر رسید، از زمان اجرای این طرح در سال ۲۰۲۴ این تعداد به شدت کاهش یافته است.
یونیسف گفته است که گرچند آمار کلی بیماری پولیو در افغانستان همچنان در حال افزایش است؛ اما هیچیک از ۲۲ مورد تایید شده این بیماری در سال ۲۰۲۴ از مناطقی نیست که طرح آزمایشی یونیسف در آنها اجرا شده است.
در گزارش آمده است که اگر این طرح بهطور گستردهتر در سایر مناطق افغانستان اجرا شود، میتواند امیدی برای کاهش موارد فلج اطفال در سراسر کشور فراهم کند.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت موارد مثبت پولیو در افغانستان در سال جاری را ۲۲ مورد اعلام کرده است.
براساس گزارشهای موجود در سال جاری خورشیدی تنها در قندهار ۱۲ مورد مثبت بیماری پولیو ثبت شده است.
موارد پولیو در ارزگان و هلمند در جنوب و ولایتهای کنر و نورستان در شرق کشور نیز ثبت شده است.
در سال گذشتهی میلادی شش مورد مثبت بیماری فلج کودکان در افغانستان ثبت شده بود که همه در ولایت ننگرهار بود.
باید گفت که در حال حاضر افغانستان و پاکستان تنها کشورهای جهان اند که بیماری پولیو در آنها به صفر نرسیده است.
در سال جاری میلادی تا اکنون از ثبت ۲۸ مورد مثبت پولیو در پاکستان گزارش شده که بخش عمدهی آن در ایالتهای مرزی خیرپختونخوا و بلوچستان است.