کمیتهی بینالمللی نجات، از پیامدهای منفی قطع کمکهای بشری آمریکا بر مردم افغانستان به ویژه زنان و کودکان هشدار داده و میگوید که قطع این کمکها، سبب شده که بیش از یک میلیون مادر باردار یا شیرده مبتلا به سوتغذیه از دریافت کمکهای نجاتبخش محروم شوند.
این سازمان با نشر گزارشی، وضعیت بشری در افغانستان را وخیم توصیف کرده و افزوده که این وضعیت پس از قطع کمکهای بشری آمریکا به مراتب بدتر شده است.
کمیتهی بینالمللی نجات تاکید کرده است که دههها درگیری، بحران اقتصادی طولانی، و بلایای زیستمحیطی میلیونها نفر را به فقر سوق داده و از هر سه افغانستانی، یک نفر دچار ناامنی غذایی است.
به گفتهی کمیتهی بینالمللی نجات، وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از سه میلیون کودک و ۱.۲ میلیون مادر باردار یا شیرده که از سوءتغذیهی حاد رنج میبرند، وخیم است.
در بخش از این گزارش، با اشاره به محدودیتهای حکومت سرپرست بر کار زنان و دختران آمده که بسیاری از خانوادههایی که تحت سرپرستی زنان است، با خطر گرسنگی و سوتغذیه روبهرو شده است.
کمیتهی بینالمللی نجات افزوده است که کاهش کمکهای آمریکا دستکم ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی را از آموزش محروم کرده است.
کاهش این کمکها همچنان، دسترسی ۷۰۰ هزار افغانستانی دیگر را به مراقبتهای بهداشتی، واکسن، درمان سوءتغذیه، آب سالم و خدمات حفاظتی قطع کرده است.
این در حالی است که آمریکا در طول دههها، بزرگترین تامینکنندهی بودجهی سازمانهای امدادی به مردم افغانستان بوده و اکنون قطع این کمکها، سبب نگرانیها درباره افزایش بحران بشری شده است.
کمکهای آمریکا در وضعیتی به افغانستان قطع میشود که بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان برای ادامهی زندگی شان به کمکهای انساندوستانه نیازمند اند. در سوی دیگر، بازگشت صدها خانواده از ایران و پاکستان سبب بدترشدن وضعیت شده است. سازمانهای امدادرسان نیز بارها از کمبودجه در این کشور ابراز نگرانی کردهاند.