ملاله یوسفزی، فعال آموزش دختران و برنده جایزهی صلح نوبل میگوید که جهانیان برای پاسخگو کردن حکومت سرپرست در کنار دختران افغانستان ایستاده شوند.
خانم یوسفزی بامداد امروز (سهشنبه، ۳ میزان) در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این اظهارات را در دیدار با جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا مطرح کرده و در مورد نیاز فوری جهان برای ایستادن در کنار دختران و زنان افغانستان و پاسخگوکردن حکومت فعلی صحبت کرده است.
او تاکید کرده سیستم ظالمانهی آپارتاید جنسیتی حکومت فعلی در افغانستان باید بهعنوان جنایت علیه بشریت شناخته شود.
در حالی ملاله یوسفزی بر ایستادن جهان در کنار دختران افغانستان تاکید میکند که حکومت فعلی پس از تسلط بر افغانستان محدودیت شدید بر زنان و دختران وضع کرده است.
حکومت سرپرست پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از تحصیل محروم و سپس دانشجویان دختر را از رفتن به دانشگاهها دولتی و خصوصی و آموزشگاههای خصوصی منع کردند.
باید گفت که محدودیتهای حکومت فعلی، باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی در سه سال اخیر بارها خواستار لغو ممنوعیت حق آموزش و کار زنان در افغانستان شدهاند، اما حکومت سرپرست تا اکنون به این خواستها اعتنا نکرده است.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
همچنین به تازگی، قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی حتا صدای زنان را «عورت» عنوان کرده است.
بخش زنان سازمان ملل پیش از این نیز گفته بود که محدودیتها بر زنان تاثیر مخربی بر زندگی آنان در افغانستان داشته است.
در تازهترین مورد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست جانبی این سازمان دربارهی زنان افغانستان گفت که زنان و دختران افغانستان با بحران عمیق تبعیض و ستم مبتنی بر جنسیت روبهرو هستند.
دبیرکل سازمان ملل متحد از حکومت فعلی خواست که محدودیتهای تبعیضآمیز علیه زنان و دختران را فورا بردارند و مکاتب و دانشگاهها را برای دختران بالاتر از صنف ششم باز کنند.