سازمان عفو بینالملل به برخورد نامناسب پولیس پاکستان با مهاجران افغانستانی در اسلامآباد واکنش نشان داده و از مقامهای آن کشور خواسته است که به بازداشتهای خودسرانه و آزار و اذیت شهروندان افغانستان پایان دهند.
بابو رام پنت، معاون بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بینالملل با نشر اعلامیهای، از اقدامات پولیس برای بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغانستانی به کشورشان انتقاد کرده است.
وی تاکید کرده است که پولیس پاکستان شب هنگام به محلات بودوباش مهاجران یورش برده و صدها شهروند افغانستان به شمول زنان و کودکان را بازداشت و زندانی کرده است.
او افزوده است که اقدامات اخیر پولیس پاکستان علیه افغانستانیها، بخشی از «سیاست تبعیضآمیز بزرگ» دولت آن کشور در برابر مهاجران در داخل این کشور است.
همچنین شماری از مهاجران افغانستانی مقیم شهر اسلامآباد، پایتخت پاکستان، گفتهاند که در چند روز اخیر، پولیس پاکستان روند بازداشت و اخراج افغانها را آغاز کرده و با یورش به محل بودوباش مهاجران، آنان را بازداشت کرده و جبراً به افغانستان باز میگردانند.
معاون بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بینالملل تاکید کرد که دولت پاکستان به گونهی خودسرانه سیاستهایی را اجرا کرده که این کار، سبب بدتر شدن وضعیت مهاجران افغان در آن کشور شده است.
او میگوید که دولت پاکستان به گونهی مکرر و خودسرانه سیاستهایی را وضع کرده است که شرایط شکنندهی پناهجویان افغان در داخل این کشور را تشدید کرده و این اقدامات سبب شده تا در ۱۵ ماه گذشته، هزاران مهاجر دوباره به افغانستان بازگردند.
این مقام عفو بینالملل گفته است که برخورد نادرست پولیس با مهاجران در اسلامآباد، حتا پناهجویانی که ویزه معتبر دارند، را با مشکل مواجه کرده است.
این سازمان از حکومت پاکستان خواسته است که با اتخاذ اقدامات فوری برای اطمینان از آزادی تمام مهاجرانی که در زندان به سر میبرند، از تلاشها برای بازداشت و آزار و اذیت مهاجران افغان پایان دهد.
در عین حال، سفارت افغانستان در اسلامآباد که توسط حکومت فعلی اداره میشود روز (دوشنبه، ۱۷ جدی) گفته بود که تا اکنون، حدود ۸۰۰ مهاجر افغان، حتا کسانیکه اسناد معتبر اقامت داشته اند، توسط پولیس اسلامآباد بازداشت و جبراً به افغانستان بازگرداننده شدهاند.
توقیف و اخراج اجباری مهاجران در اسلامآباد، در روزهای اخیر واکنشهای زیادی مواجه شده و از این میان، روز گذشته ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان، خواستار توقف بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان شد.
پس از تسلط دوبارهی حکومت فعلی بر افغانستان شمار زیاد فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زن، خبرنگاران، دگرباشان جنسی، نظامیان پیشین و افغانهایی که با نیروهای خارجی در افغانستان همکار بودند، به دلیل هراس از انتقامجویی و یا هم رسیدگی به درخواستهای پناهندگیشان به کشورهای اروپایی و آمریکایی به پاکستان رفتهاند که برخی از آنان هنوز هم منتظر طی مراحل درخواستهای پناهندگیشان اند.