اوچا یا دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که ۸۸ درصد از بودجه مورد نیاز برای پاسخ به نیازمندان در افغانستان در سال ۲۰۲۵ میلادی هنوز تامین نشده است.
این دفتر امروز (سهشنبه، ۳۰ ثور) با نشر گزارشی گفته است که در دو ماه نخست سال ۲۰۲۵ میلادی به هفت میلیون تن کمک غذایی ارائه شده است.
در گزارش آمده است که تا اکنون تنها ۱۲ درصد از بودجه مورد نیاز تامین شده است.
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد تاکید کرده است که تأثیر قطع کمکهای مالی آمریکا که در ماه جنوری اعلام شد، هنوز بهطور کامل در گزارشهای مالی منعکس نشده است.
قطع این کمکها باعث توقف فعالیت چندین نهاد در افغانستان شده است.
بر پایه گزارش اوچا، دستکم فعالیت ۴۰۰ مرکز صحی در پی این کاهش بودجه متوقف شده است.
اوچا شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۵ میلادی را حدود ۲۲ میلیون تن اعلام کرده بود.
همچنین در گزارش آمده است که در ماههای جنوری و فبروری سال ۲۰۲۵ میلادی تا ۵۰۰ هزار نفر سه نوع مختلف از حمایتها را دریافت کردهاند.
به گفتهی اوچا، ۸۹ درصد این حمایتها، کمکهای غذایی بودهاند.
به گفتهی سازمان ملل، این کمکها با ترکیب منابع مالی جدید به ارزش ۲۹۶ میلیون دالر و منابع مالی منتقلشده از سال ۲۰۲۴ تامین شده است. اوچا تاکید کرده که نیازهای بشردوستانه در افغانستان همچنان پا برجا، و اوضاع عملیاتی «پیچیده» است.
در این گزارش آمده است: «توان جامعه بشردوستانه برای باقیماندن و ارائه کمکهای نجاتبخش بستگی به تامین منابع مالی کافی و وجود نظامهای مالی توانمند، توانمندسازی کارکنان امدادی و رعایت اصول پاسخگویی بشردوستانه دارد.»
براساس این گزارش در فبروری ۲۰۲۵ میلادی، نهاد خوشه سرپناه اضطراری، با همکاری بیش از ۱۵ نهاد، به بیش از ۱۴ هزار ۴۸۲ نفر از آسیبدیدگان زمستان و سیلابها در افغانستان کمکرسانی کرده است.
اوچا نوشته است که این کمکها شامل سرپناه اضطراری، وسایل گرمایشی و لباس زمستانی بود که نزدیک به سه هزار و ۵۹۷ زن را نیز تحت پوشش قرار داد.