یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد برای افغانستان اعلام کرده است که با همکاری کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا، برای ۹ هزار و ۵۰۰ کودک در افغانستان صنفهای آموزشی با مدیریت محلی ایجاد کرده است.
این سازمان با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که این صنفها در مناطقی ایجاد شده که مکاتب دولتی دور هستند یا گنجایش دانشآموز بیشتر را ندارند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در مورد تعداد دخترانیکه از این صنفهای آموزشی مستفید میشوند، جزییات ارائه نکرده است.
این سازمان در اعلامیه به نقل از فاطمه، دانشآموز که کلاس سوم میباشد، نوشته است: «من عاشق کلاس و همکلاسیهایم هستم. من اینجا خواندن و نوشتن یاد گرفتم. میخواهم معلمی درست مثل خودم باشم.»
این در حالی است که حکومت سرپرست پس از بازگشت دوباره به قدرت در ماه آگوست ۲۰۲۱ میلادی، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و دروازههای دانشگاههای دولتی و خصوصی را نیز به روی دختران بستند.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
منع آموزش دختران در کنار دیگر اقدامات سرکوبکننده، محکومیت داخلی و جهانی را در پی داشته است، با این حال، حکومت سرپرست به درخواستها برای لغو این محدودیتها اعتنایی نکرده است.