در آستانهی سه سالگی حاکمیت حکومت سرپرست، شماری از زنان معترض و اعضای «ائتلاف جنبشهای اعتراضی افغانستان» میگویند که زنان و دختران در حاکمیت حکومت فعلی «بدترین» وضعیت موجود را تجربه میکنند.
این جنبش با نشر نوارهای تصویری در حساب کاربری ایکس خود، گفته است که بهدلیل سیاستهای حکومت فعلی، خشونتهای خانوادگی و نرخ خودکشی در میان زنان و دختران افزایش یافته است.
اعضای این جنبش از سیاستهای حکومت فعلی بر زنان و دختران انتقاد کرده و میگویند که افغانستان تنها کشوری در سطح جهان است که دختران و زنان حق آموزش ندارند.
یک زن معترض میگوید که ۱۵ آگوست، تاریخ «سیاه» افغانستان است.
به گفتهی وی، در نتیجهی تسلط دوبارهی حکومت سرپرست بر افغانستان، زنان و دختران بیشتر از هر قشر دیگر متاثر شدهاند.
او افزود که حکومت فعلی در سه سال گذشته محدودیتهای روزافزون بر زنان و دختران وضع کرده که در نتیجهی آن زنان و دختران از همهی حقوقشان محروم شدهاند.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی افغانستان میگوید که حکومت فعلی در سه سال گذشته به «سرکوب» زنان، دختران، فعالان حقوق زن، نظامیان پیشین و روزنامهنگاران ادامه داده است.
این واکنشها در حالی افزایش یافته که حاکمیت حکومت سرپرست در آستانهی سه سالهگی قرار دارد.
باید گفت که در نزدیک به سه سال گذشته، بیش از ۵۰ فرمان به هدف محدود کردن زنان و دختران از سوی این گروه صادر شده است.
زنان و دختران در سه سال گذشته به شیوههای مختلف مخالفتشان را به سیاستهای حکومت فعلی نشان دادهاند.
با این وجود، نزدیک به سه سال است، حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.