خبرگزاری فرانسه به نقل از منابعی در وزارت صحت عامهی حکومت سرپرست گزارش داده است که در پی ممنوع شدن تحصیل دختران در انستیتوتهای صحی، حدود ۳۵ هزار زن که در موسسات و مراکز آموزشی دولتی و خصوصی آموزش میدیدند، خانهنشین شدند.
خبرگزاری فرانسه با دختر دانشجویی به نام سجا گفتگو کرده که در یک انستیتوت صحی در کابل پرستاری میخواند و او گفته است که آخرین امید از زنان و دختران افغانستان گرفته شده است.
سجا پیش از این دانشجوی دانشگاه بود اما دو سال پیش به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران مجبور شد به این دورهها پناه بیاورد.
این دانشجو تصمیم رهبر حکومت فعلی را «یک کابوس دیگر برای زنان افغانستان» توصیف کرد و گفت: «این آخرین امید من بود تا بتوانم کسی شوم و برای خود آیندهای بسازم. اما حالا همه چیز را از ما گرفتهاند، فقط به جرم اینکه دختریم.»
مدیران و کارکنان مراکز آموزشی علوم پزشکی گفتهاند که این تصمیم را وزارت بهداشت بهصورت شفاهی و به دستور رهبر حکومت فعلی ابلاغ کرده است.
بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت، حدود ۳۵ هزار زن در ۱۰ موسسه دولتی و بیش از ۱۵۰ موسسه خصوصی مشغول تحصیل در رشتههایی مانند پرستاری، مامایی، دندانپزشکی و علوم آزمایشگاهی بودند. این موسسات معمولا دورههای دوساله ارائه میدادند و در تربیت نیروی متخصص زن برای نظام بهداشت و درمان افغانستان نقش مهمی داشتند.
این در حالی است که تا اکنون هیچ از مقامهای حکومت فعلی به صورت علنی به فرمانهای صادره اعتراض نکردهاند.
از زمان بازگشت حکومت فعلی به قدرت در سال ۲۰۲۱، این حکومت محدودیتهای بیشماری بر زنان اعمال کرد. ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران افغانستان را به تنها کشور جهان تبدیل کرده که در آن، آموزش و اشتغال دختران ممنوع است. با تصمیم اخیر، امید اندک زنان افغانستان برای تحصیل در حوزه پزشکی نیز از بین رفت.