برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد یکبار دیگر هشدار داده است که کودکان اهل افغانستان با تهدید جدی سوءتغذیه مواجه هستند.
این نهاد امروز (دوشنبه، ۱۸ حمل) با نشر ویدیویی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که در سال جاری میلادی، ۳.۵ میلیون کودک در افغانستان با سوءتغذیه مبتلا خواهند شد.
برنامه جهانی غذا تاکید کرده است که در هر ده ثانیه یک کودک در افغانستان به سوءتغذیه مبتلا میشود و کاهش کمکهای مالی میلیونها نفر را از غذا محروم کرده است.
این نهاد قبلاً نیز گفته بود: «مردم در وضعیت بسیار سختی قرار دارند. ما شاهد آمدن زنان و کودکان بیشتری به کلینیکها هستیم. بسیاری از این مادران بسیار جوان هستند.»
در ادامه آمده است که برنامه جهانی غذا اغلب آخرین راه نجات برای زنانی است که در تقلا برای تهیه غذای اساسی و مغذی برای فرزندان خود هستند. با این حال، محدودیتهای تضعیفکننده همچنان آنها را به حاشیههای جامعه افغانستان سوق میدهد و آنها را مجبور میکند برای تغذیه فرزندانشان تصمیمات غیرممکن بگیرند.
قابل ذکر است که بیماری سوءتغذیه در افغانستان بهویژه در میان کودکان یک بحران جدی است و مشکلاتی چون فقر، عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و تغذیهای مناسب مانع ارائه درمانهای ضروری و پیشگیری از این بیماری میشود.
اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشری سازمان ملل متحد پیشبینی کرده است که آمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
طبق گزارشهای ملل متحد این رقم در پنج سال گذشته حدود ۳ میلیون کودک زیر پنج سال بوده است.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد میگوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
این سازمان برای کمکرسانی نیاز به ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه است.
اوچا در سال ۲۰۲۴ میلادی برای کمکرسانی به مردم افغانستان ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده بود؛ اما طبق آخرین گزارشهای سازمان ملل متحد، حدود ۴۰ درصد این بودجه تأمین شده بود.