برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که به شماری از زنان در مناطق روستایی افغانستان، شیوههای مدرن و باکیفیت فرآوری محصولات لبنی را آموزش داده است.
این سازمان با انتشار نوار تصویری در حساب کاربری ایکس خود گفته است که زنان افغانستان با این آموزشها از روشهای سنتی تولید لبنیات به سمت ایجاد درآمد پایدار میروند.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد تاکید کرده است که این زنان اکنون مهارتهای تولید ماست، پنیر و مسکه با کیفیت بالا را با استفاده از منابع محدود موجود در روستاهای خود فرا گرفتهاند.
در ادامه آمده است که بسیاری از این زنان اکنون از طریق فروش محصولات لبنی خانهگی توانستهاند نیازهای روزمره زندگی خود را تأمین کنند.
فرشته، یکی از زنان روستایی در مناطق مرکزی افغانستان، به برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفته است که پس از فراگیری این مهارتها در تابستان گذشته ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار افغانی درآمد داشته است.
او بیان کرده که یک دورهی آموزش شش ماههی برنامهی جهانی غذا را برای پروسس لبنیات فراگرفته و اکنون میتواند که نیازهای خود و خانوادهاش را تامین کند.
با این حال، شماری از زنان به عملکردهای سازمانها معترض بوده و میگویند که این سازمانها با ارائه آموزشهای تهیه لبنیات، زمینه حذف سیستماتیک زنان از آموزش، تحصیل، کار و سایر حقوق بنیادینشان در عرصههای جمعی را فراهم میکنند.
همچنین حکومت سرپرست پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و سپس درهای دانشگاهها را نیز بهروی دختران بستند. همچنان حکومت فعلی در تازهترین اقدام، تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را نیز منع کرده است و به این ترتیب دختران را بهصورت کامل از دسترسی به آموزش رسمی محروم کرده است.
در کنار آن زنان و دختران از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع شدهاند.