برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که از هر سه دختر در افغانستان، یک دختر نمیتواند آموزشهای ابتدایی خود را در مکتب به پایان برساند.
این نهاد امروز (یکشنبه، ۸ میزان) با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان نیز ابراز نگرانی کرده است.
برنامه جهانی غذا تاکید کرد، باوجودی که آموزشهای متوسطه و عالی برای دختران از سوی حکومت سرپرست ممنوع شده است؛ اما بسیاری از دختران به دلیل فقر مجبور به ترک آموزش زودهنگام در بخش ابتداییه میشوند.
در اعلامیهای آمده است که در بسیاری از کودکان افغانستانی بیشتر وقت، فقط با خوردن نان و چای زندگی میکنند.
این نهاد افزود که پس از تسلط حکومت سرپرست، افغانستان درگیر بحران شدید اقتصادی شده که جان بسیاریها را با خطر روبرو کرده است.
برنامه جهانی غذا افزود که اکنون به دلیل کمبود بودجه، تنها به یک میلیون گرسنه در افغانستان امدادرسانی میتواند.
در ادامه آمده است که ۱۱ میلیون نفر دیگر را از روند دریافت غذایی حذف کرده است.
همچنین در بخشی از اعلامیه آمده است که ۱.۴ میلیون مادر و کودک با سوتغذیه مبتلا اند و نیاز به غذای تخصصی دارد؛ اما این نهاد نمیتواند به آنان کمک کند.
براساس آمار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، به دلیل سیاست ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، ۱.۴ میلیون دختر در افغانستان از آموزش محروم شده اند.
یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، پیشتر گفته بود که در سال جاری ۳۸ هزار دختر دیگر نیز از مکتب رفتن محروم میشوند.
این در حالی است که حکومت سرپرست پس از به دست گرفتن قدرت، نخستین اقدامشان در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را تعلیق کرد. هرچند در ابتدا گفته بودند که این ممنوعیت موقتیست؛ اما با گذشت سه سال هنوز هم این فرمان لغو نشده است.