مسوولان صحی در ولایت ننگرهار میگویند که از آغاز موج دوم بازگشت اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان، ۳۴ نوزاد در اردوگاه موقت در مرز تورخم متولد شدند.
سید محمد شاهد، مسوول کمیته صحی در این اردوگاه گفته است که دو نوزاد از طریق سزارین و بقیه طبیعی به دنیا آمدهاند. آقای شاهد تاکید کرده است که کودکان و مادرانشان تمام خدمات صحی لازم را دریافت میکنند.
وی در ادامه گفت که تعدادی از موسسات بینالمللی و خیریه صحی نیز در اردوگاه فعالیت دارند و خدمات صحی را به مهاجران بازگشتکننده ارائه میکنند.
همچنین نظر افغان، نماینده یک بنیاد خیریه گفت: «در این سه روز، پزشکان متخصص به درمان بیماران خواهند پرداخت و برای آنها داروهایی به ارزش صدها هزار افغانی بهصورت رایگان توزیع خواهد شد.»
در همین حال، پناهندگانی که به اجبار از پاکستان اخراج شدهاند، میگویند که بهدلیل دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی و سرپناه، به بیماریهای مختلفی مبتلا شدهاند.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت پیش از این نسبت به شیوع بیماریهای عفونی در میان مهاجران بازگشته از پاکستان هشدار داده بود.
موج تازهای بازگشت مهاجران از اوایل اپریل ۲۰۲۵ از پاکستان آغاز شد. بر اساس آمار، حدود ۱۵۰ هزار مهاجر در این ماه از پاکستان وارد افغانستان شدهاند.
پاکستان از اول اپریل اخراج اجباری مهاجران افغانستانی که دارای کارت شهروندی افغانستان (پیاوآر) و (آیسیسی) استند را آغاز کرد. با آغاز این روند نگرانیها از افغانستانیها در معرض خطر نیز افزایش یافته است. به ویژه زنان و دختران که در افغانستان از حقوق ابتدایی خود محروم اند و شماری از آنان پس از حاکمیت حکومت فعلی به دلیل محدودیتهای موجود بر زنان و دختران به این کشور پناهنده شده بودند.
پیش این نیز، شماری از نهادهای حقوق بشری از اخراج اجباری مهاجران افغانستانی از پاکستان و سرنوشت نامعلوم آنان در حاکمیت حکومت سرپرست ابراز نگرانی کرده و از دولت پاکستان خواسته بودند که این روند را متوقف کنند.