تعلیق کمک‌های آمریکا؛ ۳۲۰ مرکز صحی در افغانستان مسدود شدند

13 ساعت قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سازمان ریلیف ویب اعلام کرده است که به دلیل توقف کمک‌های خارجی از سوی ایالات متحده آمریکا، فعالیت ۳۲۰ مراکز صحی در افغانستان متوقف و یا تعطیل شده و ۲.۴ میلیون نفر نیازمند را تحت تأثیر قرار داده است.

این سازمان با نشر گزارشی بر اساس داده‌های کلستر صحت افغانستان، گفته است که پس از قطع کمک‌های آمریکا به افغانستان، حدود ۳۲۰ مرکز صحی در ۳۱ ولایت افغانستان مسدود شده و کسانی که از این مراکز صحی استفاده می‌کردند، در حال حاضر به خدمات صحی دسترسی ندارند.

در گزارش آمده است که تنها ۲۹ مرکز صحی در ولایت‌های مرکزی کابل، لوگر، پروان، کاپیسا، و میدان وردک مسدود شده و بیشترین تعداد این مراکز در ولایت لوگر بوده است.

سازمان ریلیف ویب تاکید کرده است که مراکز صحی مسدود شده، از سوی ۱۳ نهاد غیردولتی حمایت می‌شدند و با توقف کمک‌های خارجی، این سازمان‌ها فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآوردند و این امر سبب شد که این مراکز صحی نیز فعالیت خود را متوقف کنند.

قابل ذکر است که بیشتر شفاخانه‌ها و کلینیک‌های دولتی افغانستان، از سوی شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان جهانی بهداشت تمویل می‌شوند، اما پس از قطع کمک‌های خارجی توسط ایالات متحده، خدمات در بسیاری از شفاخانه‌ها و کلینیک‌های دولتی نیز محدود شده است.

اوچا یا دفتر هماهنگ کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که آمریکا، بیشترین کمک‌کننده در سکتور صحت افغانستان بوده و ۴۳.۹ درصد کل کمک‌های بشردوستانه را به افغانستان فراهم کرده است.

براساس گزارش اوچا، انتظار می‌رفت که ایالات متحده در سال ۲۰۲۵ میلادی به افغانستان ۲۳۴ میلیون دالر کمک بشردوستانه کند، اما اکنون این انتظار از بین رفته است.

کلستر صحت افغانستان، از طریق شماری از موسسات و انجیوهای غیردولتی، در چارچوب سازمان صحی جهان، خدمات و مشاوره های صحی را ارائه می‌دهد. با خروج ایالات متحده از سازمان صحی جهان، اکنون فعالیت تمام موسسات و انجیو‌های غیردولتی که از ایالات متحده کمک دریافت می‌کردند، به شمول این کلستر، تعطیل و یا به حالت تعلیق درآمده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=19999
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد