مرکز درمان سویتغذیه کودکان در کابل به دلیل کاهش کمکهای بشر دوستانهی آمریکا و قطع بودجه نهاد توسعه بینالمللی ایالات متحده به صورت کامل تعطیل شده است.
خبرگزاری ایافای فرانسه با نشر گزارشی هشدار داده است که مرکز «مبارزه با گرسنگی» که غذا، دوا و مراقبت رایگان برای کودکان فراهم میکرد، اکنون بسته شده و هیچ بدیلی وجود ندارد.
در گزارش آمده است که این مرکز بهطور میانگین هر ماه ۶۵ کودک مبتلا به سویتغذیه شدید را درمان میکرد و برخی از کودکان برای مدت طولانیتری در آن بستری میشدند.
خبرگزاری ایافای فرانسه تاکید کرده است که متخصصین این مرکز بهویژه در درمان کودکانی که توانایی راه رفتن یا خوردن نداشتند، خدمات حیاتی ارائه میدادند.
این خبرگزاری به نقل از کوبی ریتولد، رییس نهاد مبارزه با گرسنگی از دشواریهای پیشرو پس از تعطیلی این مرکز سخن هشدار داده و تاکید کرده است که سایر بیمارستانها و مراکز درمانی در افغانستان توانایی و تخصص لازم برای پذیرش این کودکان را ندارند.
بر بنیاد گزارشهای برنامه جهانی غذا، تا سال ۲۰۲۵ میلادی حدود ۳.۵ میلیون کودک در افغانستان در معرض خطر سویتغذیه قرار خواهند داشت و بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور به کمکهای بشردوستانه فوری نیاز دارند.
همچنین بسته شدن مراکز درمانی و کاهش فعالیتهای سازمانهای غیردولتی در افغانستان، بحران سویتغذیه را تشدید خواهد کرد.
قابل ذکر است که بیماری سوءتغذیه در افغانستان بهویژه در میان کودکان یک بحران جدی است و مشکلاتی چون فقر، عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و تغذیهای مناسب مانع ارائه درمانهای ضروری و پیشگیری از این بیماری میشود.
اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشری سازمان ملل متحد پیشبینی کرده است که آمار کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به ۳.۵ میلیون نفر برسد.
طبق گزارشهای ملل متحد این رقم در پنج سال گذشته حدود ۳ میلیون کودک زیر پنج سال بوده است.