دبیرکل سازمان همکاری‌ اسلامی: آموزش دختران سرمایه‌ای حیاتی برای جوامع اسلامی است

9 ساعت قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی می‌گوید که آموزش دختران نه تنها یک حق بنیادی برای آنان است، بلکه به‌عنوان یک سرمایه‌ی حیاتی برای جوامع اسلامی شناخته می‌شود.

آقای طه این اظهارات را در کنفرانس دو روزه‌ی «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ چالش‌ها و فرصت‌ها» که در پاکستان برگزار شده بود، مطرح کرده و گفته است که پیشرفت جوامع اسلامی بدون مشارکت زنان در تمامی عرصه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

او تصریح کرد که برای رسیدن به توسعه‌ی پایدار، باید گام‌های مؤثرتر و سریع‌تری در راستای تحقق آموزش دختران و زنان در جوامع مسلمان برداشته شود.

وی بر لزوم اتخاذ سیاست‌های پایدار و تخصیص منابع مالی مناسب برای آموزش دختران و زنان در کشورهای اسلامی اشاره کرده و تاکید کرد که در این راستا باید همه‌ی کشورها مسوولیت‌پذیر باشند.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در بخشی از صحبت‌هایش به اهمیت آموزه‌های قرآن و سنت پیامبر اسلام در زمینه‌ی آموزش دختران و زنان اشاره کرده و افزود که اسلام هیچ‌گونه تبعیضی در این خصوص قائل نشده است.

نشست دو روزه‌ی سازمان همکاری اسلامی با محور آموزش دختران در کشورهای مسلمان به‌ویژه در افغانستان، از روز (شنبه، ۲۲ جدی) در اسلام‌آباد پایتخت پاکستان برگزاری شده است.

این نشست که روز گذشته (یک‌شنبه، ۲۳ جدی)  پایان یافت، بیش از ۲۰ وزیر خارجه کشورهای اسلامی، علمای جهان اسلام و سازمان‌های جهانی اسلامی در آن شرکت کردند.

ملاله یوسف‌زی، برنده‌ جایزه‌ی صلح نوبل و فعال حقوق  زنان نیز در این کنفرانس از تجربیات خود در مسیر ارتقاء آموزش دختران گفت و از جامعه‌ی جهانی خواست که حمایت‌های بیشتری از این حرکت انجام دهند.

همچنین محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه‌ی جهانی مسلمانان و ریيس سازمان علمای مسلمان در این نشست گفته بود که اسلام به طور قاطع هر گونه محرومیت از آموزش زنان را چه جزئی و چه کامل در هر سن، سطح یا تخصصی، رد می‌کند.

در حالی این نشست بر تاکید آموزش دختران برگزار شده است که حکومت سرپرست پس از تسلط بر افغانستان، دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و همچنین دانشگاه‌ها را به روی دختران بستند. هرچند این اقدام حکومت فعلی تا «امر ثانی» خوانده می‌شد؛ اما با گذشت سه سال، نه تنها در این رویکرد‌شان تغییر نیاوردند بلکه آن را تشدید نیز کرده است.

در آخرین مورد، حکومت فعلی تحصیل دختران و زنان در نهادهای تحصیلی پزشکی را نیز منع کرده است.

همچنین زنان و دختران از رفتن به پارک‌ها، حمام‌ها، آرایشگاه‌ها، سفر کردن بدون محرم، حرف زدن با صدای بلند و کار نیز منع شده است.

این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها واکنش‌های گسترده جهانی را به همراه شده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=18958
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد